Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din data de 22 iunie, la ghişeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin se eliberează un nou tip de paşaport temporar, cu elemente sporite de siguranţă, care aduce mai mult, ca şi paginaţie, cu cel electronic, la acelaşi preţ ca şi cel vechi.

În primul semestru al acestui an, au fost primite şi soluţionate 4.949 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 2.869 – pentru cele electronice şi 2.080 – pentru cele temporare. Din total, 836 de cereri au fost depuse de către cărăşeni la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate.

Alte 331 au fost depuse de către cetăţenii români care au domiciliul în străinătate şi au solicitat preschimbarea paşaportului. 388 de acte de acest tip au fost declarate pierdute, şase furate şi 27 distruse. Un număr de 29 de persoane au solicitat stabilirea domiciliului în România şi eliberarea cărţii de identitate, fiind cetăţeni români care au avut domiciliul stabilit în străinătate.

„În conformitate cu solicitările organelor competente, respectiv a instanţelor, au fost implementate 143 de măsuri de suspendare temporară a dreptului la libera circulaţie în străinătate. Dintre acestea, 136 de persoane nu deţineau paşapoarte valabile sau aveau actele expirate, iar 47 de documente valabile au fost retrase“, a precizat comisarul şef Mircea Panete, şeful serviciului.

Potrivit datelor prezentate, numărul celor prezenţi la ghişeu cu domiciliul în România care doresc să plece în străinătate este mai mare decât al celor cu domiciliul în străinătate care intenţionează să-şi petreacă concediul în România.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu