Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog se orientează spre familie.

În această lună, angajaţii CPECA au demarat întâlniri în şcolile cărăşene, atât în cele din mediul urban cât şi în cele din mediul rural, cu elevii dar şi cu părinţii acestora şi cu cadrele didactice, pentru a le explica rolul pe care îl au în combaterea consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive, alcoolului sau tutunului, în identificarea unor semne privind consumul sau angrenarea copiilor în anturaje cu influenţe negative.

Zilele trecute, specialiştii CPECA s-au aflat la cele două licee din Oraviţa şi la Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu pentru a răspunde elevilor, părinţilor şi reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii de conştientizare şi control în acest segment.

„Este important ca noi, părinţii, să îi înţelegem pe copii şi să putem face faţă unor provocări de acest nivel. Dacă suntem educaţi, putem întări factorii de protecţie şi să eliminăm riscurile“, a precizat, în repetate rânduri, subcomisarul Sorin Andriţoi, coordonatorul Centrului Caraş-Severin. Pentru a sublinia importanţa familiei în identificarea semnelor consumului de droguri, CPECA derulează un proiect, în parteneriat cu Colegiul Naţional Mircea Eliade, Asociaţia Green Idea, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică, sun titlul „Părinte informat, copil protejat“.

În zilele următoare, reprezentanţii Centrului de Prevenire se vor afla în zona Anina şi Caraşova, dar vor continua şi proiectele aflate în implementare care presupun alternative la consumul de alcool, tutun sau droguri cu sport sau artă.