Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În organizarea Centului de Tineret Reșița Montană al Episcopiei Caransebeșului, vineri, 7 iunie, a avut loc la Palatul Cultural din Reșița spectacolul artistic „Părinți și copii de ieri și de azi“.
Manifestarea s-a derulat în contextul Zilei Internaționale a Copilului, dar, mai ales, sub auspciile Duminicii Părinților și copiilor în Biserica Ortodoxă. La eveniment au participat copii și tineri din Reșița, Caransebeș și Oravița, dar și părinți, cadre didactice și preoți din cele trei orașe.

Centrul Eparhial a fost reprezentat de Mihai Ciucur, inspectorul pentru activitățile cu tineretul, fiind de asemenea prezenți pr. Petru Berbentia – protopopul Reșiței și pr. Boris Tasici și pr. Cristian Manole de la parohia „Adormirea Maicii Domnului“ Reșița. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Centrului social și de misiune cu tinerii „Sf. Ecaterina“ din Oravița, coordonați de pr. Gelu Moldovan.

În debutul spectacolului, membrii centrului de tineret din Reșița au prezentat, sub îndrumarea prof. Georgiana Ciucur, un moment artistic sub forma unei scenete despre părinți și copii de ieri și de azi, o paralelă între familia de azi și cea de altă dată, specficică satului românesc. Portul popular și vorbirea în grai bănățean au sporit farmecul și frumusețea momentului artistic pus în scenă de copii.

În continuarea spectacolului, copiii au interpretat melodii de ieri și de azi, într-o alternanță expresivă a muzicii din trecut și a celei din prezent, iar Răzvan Gîrbovan (elev la Liceul de Artă „Sabin Păuța“) a interpretat câteva melodii populare din Banat. În cea de-a doua parte a spectacolului, membrii trupei de teatru „Credo“ a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, coordonați de prof. Petrișor Rada, au prezentat piesa de teatru „Cerere în căsătorie“, o adaptare după A.P. Cehov.

„Spectacolul din seara aceasta a reprezentat, pe lângă reprezentația artistică gustată din plin de publicul reșițean și un moment de reuniune și de comuniune a tinerilor, copiilor și coordonatorilor lor din cele trei orașe reprezentative ale episcopiei noastre: Reșița, Caransebeș și Oravița“, a concluzionat Mihai Ciucur – inspector pentru activitățile cu tinerii în Episcopia Caransebeșului.

Adaugă comentariu