Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 16 parcări cu 648 de locuri au fost predate, însă taxa aferentă nu este încă percepută.

Parcările publice cu plată au fost preluate din nou în administrare privată vineri, 30 ianuarie, iar de atunci reprezentanţii operatorului privat au posibilitatea de a verifica starea lor în termen de şapte zile şi să comunice municipalităţii ce consideră că ar mai trebui făcut, poate de ambele părţi împreună, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Cu alte cuvinte, deşi au fost preluate din nou, parcarea în locurile administrate privat nu presupune încă plata unei taxe, însă situaţia nu va dura prea mult.

Locurile preluate de operatorul privat se regăsesc în următoarele 16 parcări: Administraţia Financiară (55 de locuri); Sala Polivalentă (33 de locuri); Bazar Nera (29 de locuri); Cinematograf Dacia (19 locuri); Piaţa Reşiţa Nord (22 de locuri); Piaţa Traian Vuia (25 de locuri); Bloc 800 (40 de locuri); Spitalul Judeţean (75 de locuri); Piaţa Reşiţa Sud (21 de locuri); Magazin Victoria (58 de locuri); Policlinica nr. 2 (52 de locuri); Strada Toamnei (23 de locuri, în zona Administraţiei Financiare, între agenţia bancară şi complexul comercial); Casa de Cultură (52 de locuri); Hotel Semenic (19 locuri); Strada Unirii (40 de locuri, strada care porneşte din spatele Complexului Hehn, perpendiculară pe corpurile de clădiri); Zona Poliţie (85 de locuri).

Din cele 2.200 de locuri de parcare ce au fost predate iniţial, doar 648 au trecut din nou în administrare privată. Acestea vor funcţiona în regim de parcări publice cu plată, fără pază. Deocamdată, la nivel oficial, nu au fost discutate subiecte problematice precum amenzile deja aplicate celor care nu au achitat taxa de parcare, abonamentele plătite de reşiţeni, deşi parcările nu au mai fost ulterior cu plată sau locurile pentru care s-a plătit taxa la primărie, iar acum au trecut în administrare privată.

Trebuie precizat faptul că, la finalul procesului-verbal de predare-primire, cei de la parcări au menţionat faptul că, în funcţie de ce va hotărî instanţa, vor cere primăriei să completeze numărul de locuri până la 2.200, conform înţelegerii iniţiale.

5 Comments

  1. Gigi ASgainst Reply

    Dom’ primariu, fii bun si posteaza pe site-ul primariei, contractul cu „bau Bau” ! Sa stim si noi contribuabilii care sunt obligatiile firmei , ca daca nu asigura paza, ce asigura? Doua dungi de vopsea pe an (si alea incomplete)? Sau vor angaja o trupa de fotografi acoperiti care vor vana pe soferii cu buzunarele goale?

  2. Trebuie facuta o plangere la DNA Timisoara,spagarii astia vin ei sa fac din ce exista niste bani pe spatele Resitenilor,eu unul am sa fac aceasta plangere sa vedem cum au obtinut asa o castana,adica sa faca bani din nimic!

  3. pentru eco bau: sa va puna sfantu sa ma trezesc cu vreo amenda ca va bat de va cacati pe voi. ce faceti pentru banii aia bai hoti nenorociti? ca puneti niste table si va trimiteti sclavii sa amendeze orice misca? mai putin si o sa ne amendati si ca circulam pe trotuare ca si pe alea o sa vi le dea vreun futut de la primarie.

    pentru primar: pentru asta iti doresc sa ajungi langa spataru, sa jucati septica la lumanare seara dupa stingere. si tu si aia care aranjat contractul asta.

Adaugă comentariu