Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar şi acum, când numărul parcărilor predate de Primăria Reşiţa este cel agreat de edil, Mihai Stepanescu n-a putut fi de faţă la operaţiune.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, s-a dezis de prima predare în administrare privată a parcărilor cu plată din municipiu, pe motiv că a fost făcută într-un mod mârşav, sub imboldul diferitelor interese, într-un moment în care primarul lipsea din oraş. Ei bine, privaţii au câştigat unul dintre procesele intentate primăriei şi au intrat, din nou, în posesia parcărilor. Primarul nu a fost nici de această dată de faţă, după cum ne mărturiseşte.

Eco Bau s-a prezentat vineri (30 ianuarie – n.r.), spune primarul Mihai Stepanescu. Eu am fost atunci la o întâlnire cu miniştrii din Guvernul Ponta, nu eram la Reşiţa. Am primit acel proces verbal prin care cele 16 parcări, la care eu mereu am făcut trimitere, au intrat în posesia şi administrarea lor. Este vorba despre un număr de 648 de locuri de parcare. Pe rol mai este acel litigiu între noi şi dânşii pentru că au solicitat plata unor dune, micşorarea redevenţelor şi aşa mai departe. Am vrut ca parcările să fie administrate pe cât posibil fără o presiune asupra reşiţenilor, cu taxe mici, modice. Dar acum trăim consecinţele unor demersuri făcute de doi-trei colegi, unul viceprimar, altul director, niciunul nu mai lucrează la noi, şi de unul de la grupul de firme care are legătură cu parcările. În orice caz, noi le-am predat ceea ce ne-a impus legea, nu ceea ce au solicitat dânşii. Când se va finaliza ultima fază a procesului, vom afla efectiv ce alte obligaţii avem noi sau dânşii. Cu siguranţă ar trebui să se revină cu privire la redevenţă – aşa mi se pare normal, matematic –, pentru că aceasta a rămas cea stabilită pentru un număr mare, de 2.200 de parcări. Suntem conştienţi de faptul că, administrând un număr mai mic de locuri de parcare, redevenţa va fi mai mică“.

5 Comments

 1. Vasile Damian Reply

  Dom’ Primar ce se intimpla cu banii celor care au platit, la Primarie, locul de parcare pentru 2015,in ipoteza ca respectiva parcare va ajunge din nou la Eco Bau?

  • A declarat cel care reprezinta firma de parcari intr-un articol ca cei care au platit inainte locul de parcare nu mai platesc . Eu zic sa mergeti la sediul lor sa ii intrebati.

 2. Si asa resitenii aveau prea multi bani ! S-a legalizat o hotie intr-un oras cu somaj endemic, fara perspective si fara locuri de munca… Dom’ primariu, pe cine mai reprezinti? Pe resiteni oricum NU !

  • Gigi Against, ce usor iti ”usurezi” mintea si arunci cu acuze fara sa cunosti de fapt situatia. Faci ca o diva cand ti-e foame, nu ai primit destula papica!?.

   • Prea inmiresmatule, care-i situatia? Lumineaza-ne pe noi, bietii neinitiati in itele politichiei de pe Barzava? Pana una-alta eu, ca si ceilalti resiteni vom fi nevoiti/obligati sa scoatem alti bani din buzunarele noastre gaurite, pentru niste locuri de parcare amenajate tot din taxele si impozitele platite de mine si altii ca mine la primarie…Sau o fi adus Misulica banii scosi/facuti pe cand era mai mare peste padurile judetului? Lumineaza-ne ! Bitte!

Adaugă comentariu