Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentanţii municipalităţii au discutat cu cetăţenii despre situaţia unora dintre parcările de pe arteră, precum şi a unor construcţii din zonă.

Traficul rutier pe Bulevardul Republicii din Reşiţa a devenit, în ultimii ani, un calvar, iar locurile de parcare un mare minus. Dacă vrei să mergi la un centru comercial, la o cafenea, la o cofetărie sau la o pizzerie, găsirea unui loc de parcare gol devine o adevărată aventură, şi asta pentru că toate locurile de parcare de la frontul stradal sunt marcate şi, prin urmare, ocupate fiind catalogate drept parcări rezidenţiale. Norocoşii care găsesc un loc gol trebuie să ştie că, dacă e marcat, nu-l pot ocupa fără amendă decât în cursul dimineţii. Aşa se ajunge ca maşinile să fie îngrămădite în cele mai ciudate colţuri, inclusiv pe prima bandă, blocând ieşirea celorlalte vehicule parcate regulamentar. Problema a fost ridicată cu diferite ocazii în faţa aleşilor urbei, dar demersurile au rămas deocamdată fără rezolvare.

În dimineaţa zilei de luni, 12 ianuarie, o comisie din cadrul municipalităţii reşiţene, sub conducerea primarului Mihai Stepanescu, a avut o întâlnire cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari din zona intersecţiei dintre Bulevardul Republicii şi Aleea Narcisei (care porneşte înspre Bulevardul Muncii, dintre blocurile 3 şi 5 de pe Republicii). În centrul discuţiilor au fost parcările şi construcţiile din zonă. „În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Reşiţa din data de 27 ianuarie 2015 va fi analizată această situaţie, urmând ca, după aprobarea bugetului local pe anul 2015, să fie realizat un plan de sistematizare a zonei împreună cu beneficiarii“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Adaugă comentariu