Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tichete sociale, similare bonurilor de masă, vor fi acordate anul acesta săracilor urbei, în două tranşe.

Municipalitatea a luat decizia de a-i ajuta pe toţi reşiţenii să se bucure de zilele oraşului. Astfel, anul acesta este cel de-al doilea an în care se vor acorda tichete sociale, care pot fi folosite similar bonurilor de masă, de care vor beneficia persoanele care trăiesc la limita subzistenţei.

„Un proiect susţinut de mine, analizat şi aprobat în cadrul consiliului local, este cel care vizează acordarea de tichete sociale persoanelor care sunt cele mai afectate de sărăcie, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Este vorba despre tichete în valoare totală de circa 20.000 de lei. Această sumă se va acorda în două tranşe, de câte 10.000 de lei, la zilele oraşului, respectiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anul trecut a fost primul an când am acordat aceste tichete sociale pentru această categorie de persoane defavorizate, iar anul acesta continuăm să susţinem acest proiect. Tichetele sunt în valoare de 50 de lei în cazul unei persoane, respectiv 100 de lei în cazul mai multor persoane sau în cel al unei familii“.

Sprijinul material va fi acordat în limita sumelor aprobate, persoanelor şi familiilor care nu au avut posibilitatea să-şi asigure condiţiile minime de trai, oamenilor străzii care au avut ultimul domiciliu sau reşedinţa în Reşiţa, cele care trăiesc sub riscul excluziunii sociale şi copiilor proveniţi din familii defavorizate, care nu au fost înscrişi în grădiniţe.

12 Comments

 1. Așa deci, stepănescu se pregătește să devină al doilea Mazăre. Mituirea asistaților social, hoților de fier vechi și orice se poate mișca din loc ș.a.m.d.

  • Măsură tipic pesedistă. Nu permite crearea de locuri de muncă în localitate ca oamenii să aibă sansa unui trai decent. Îi ține în sărăcie ca să îi voteze pentru diverse nimicuri. Totodată așa îi și filtrează. Cei inteligenți n-au de ales și pleacă unde pot munci, rămânând cei mai proștuți care votează ”cu cine trebuie”. Adică cu cei care-i mențin în continuare săraci și proști.

   • Tichetele sociale se acorda familiilor defavorizate, în special a familiilor monoparentale, respectiv, mamă cu copii, precum si persoanelor cu un venit minim de subzistenta. Aceste tichete sociale se acorda in cea mai mare parte în toate resedintele de judet, diferitelor categorii sociale aflate în dificultate. Cei ca tine domnul Gigi se gândesc numai la stomacul lor şi nu iau în calcul că sunt familii care traversează o perioadă dificilă. Şi tu şi alţii ca tine gândesc din punct de vedere politic, liberal, adică primăria să nu mai ajute familiile sărace. Nu doresc răul nimănui, dar ar fi bine să ajungi şi tu în situaţia lor, poate altfel te manifeşti, nu doar ca un postac portocaliu.

 2. Tichetele sociale se acorda familiilor aflate în situație de nevoie, cu preponderența familiilor monoparentale, respectiv mamelor cu copii, precum și persoanelor având un venit minim de subzistență. În majoritatea resedintelor de judet se acorda aceste tichete. În opinia ta liberala, pe cei napastuiti de sorta ar trebui primăria să nu îi ajute domnule Gigi. Dacă ai fi tu în situația lor nu cred că ai mai gândi ca un postac portocaliu. Si apropo, nu sunt alegeri anul ăsta, deci este o măsură corectă pe care a propus-o primarul.

  • Dorine, cam multe comentarii negative si zero pozitive, cam da de banuit ca ori esti lingau ori vorbesti prostii. Este mita electorala ce face Mishu, se foloseste de lipsa de discernamant si de judecata ale unor oameni defavorizati pentru a putea castiga cateva voturi-tipic manevra PSD- Nu am vazut oameni cu nivel de inteligenta cel putin mediu sa voteze PSD.

 3. Tichetele sociale se utilizeaza ca forma de sprijin pentru a preveni excluziunea socială si pentru a ajuta unele familii sarace. Voi, cei cu un singur neuron, nu puteți înțelege că sunt și oameni necajiți și ca primăriile ar trebui să-i ajute. Ați ajuns să disprețuiți o țară întreagă voi cei care ați susținut tăierea salariilor, impozitarea pensiilor și diminuarea indemnizațiilor pentru copii. Și cei fără discernământ, sau handicap, sunt oameni și ei au dreptul la viață. Ați ajuns în ultimul hal de jegoșenie.

  • Dorine..din nou…cei care nu apreciaza pozitiv cometariile tale, nu o fac fiindca ei nu compatimesc pe cei defavorizati…problema este ca astfel de obiceiuri de ajutorare nu au loc in fiecare saptamana cum ar fi normal, ci au loc cand sunt manifestatii locale de mare amploare-punand in evidenta ridicolul acestor oameni politici, care nu au inteles ca dupa 25 de ani, nu mai merge sa fraieresti romanul cu un mic si o bere moca. Ei se folosesc in continuare de aceasi oameni, care repet nu au nici o vina, dar au aceasi valoare la vot. De ce nu cauta Stepanescu modalitati prin care sa atraga votul oamenilor inteligenti? Fiindca nu are cum, un om destept nu voteaza un hot PSD-ist. In ultimul hal de jegosenie a ajuns Primarul tau pe care il lingi cu atata ardoare in public, care nu stie altceva decat manevre si metoda de mita electorala…in schimb orasul Resita se duce pe apa sambetei..dar ii vine si lui randul cat de curand, ca doar bordurile si asfaltul in oras tot de Camand a fost facut

   • În fine ai recunoscut că nu aveți niciun dram de afecțiune pentru cei mai necăjiți ca voi. De aceea ați rămas slugoii unui regim care a nenorocit România. Nu poți să vezi niciun lucru decât prin prisma electorală. Abia așteptați sa furați din nou din buzunarele oamenilor. Ce a făcut parlamentul și președintele României cu mărirea alocațiilor copiilor a fost tot mita electorală? Stai nițel, că acum vă vine rândul și vouă. Și oricum nu ești inteligent… du-te și pupă mâna și arată ce ai scris șefului tău, portocaliu.

    • Mai citeste te rog inca o data ce am scris…cu totii ii compatimim pe cei defavorizati…dar ce fel de om este Primarul sa profite de pe urma lor,intrebarea asta ti-ai pus?
     Referitor la alte remarci nu comentez, este clar ca nu vezi imaginea de baza

     • Nu profită nimeni de pe urma lor, liberalule, ci există la fel ca și în orașele civilizate această formă de sprijin. Asistența socială se realizează de comunitățile locale, în principal. Însă la așa gândire e normal că am avut cuplul Băsescu -Udrea atâția ani.

     • In orasele civilizate se acorda tot timpul Dorine…este clar ca in continuare nu intelegi imaginea in asamblul ei pe deplin..sunt apolitic, din punctul meu de vedere cu toti politicienii sunt la fel..niste nimicuri

Adaugă comentariu