Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Orăvițenii au nevoie de nervi tari pentru a face față unor lucrări de mare anvergură, dar rezultatele vor fi pe măsură. Primarul oraşului îşi cere scuze pentru disconfort, deşi lucrările sunt făcute de AquaCaraș.

O plimbare prin cochetul orășel de altădată te face să vezi şi ce se întâmplă în jur. Iar Reşiţa să ţi se pară chiar superbă prin comparaţie. Lucrurile se mişcă în Oraviţa, dar parcă trebuie mişcate mai mult.

Am întrebat câțiva orăvițeni despre viața în urbe, despre nemulțumirile care-i rod. Răspunsurile au fost aproape trase la indigo. „Nu vezi domnule cum arată străzile? Peste tot spart, peste tot praf”. N-am putut să-i contrazic, în plus străzile sunt sparte cam în toate oraşele judeţului. Și m-am dus la Primărie să întreb și eu care-i situația şi dacă motivul este acelaşi: lucrările ISPA. Am vorbit cu doamna viceprimar Lorena Ion care, cu multă bunăvoință, m-a lămurit printr-un mail trimis după… câteva zile.

Astfel, vă informăm, dragi orăvițeni, că mai aveți de suportat încă un an tot tărăboiul de pe străzi. În oraș se realizează o lucrare de mare amploare care prevede modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rețelelor de ditribuție și a rețelelor de canalizare. Lucrarea, al cărei titular este AquaCaraș, în valoare de 20.759.689 RON, are ca termen de finalizare data de 13 iulie 2020.

Prin intermediul nostru, primarul orașului, Dumitru Ursu, își cere scuze concitadinilor săi pentru disconfortul creat, dar îi îndeamnă să privească în viitor, la binefacerile ce vor veni odată cu finalizarea proiectului. Așadar, dragi locuitori ai Oraviței, îndurați acum praful, peste un an apa cristalină va spăla tot colbul adunat.

Flavius Militaru

Adaugă comentariu