Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prefectura a emis marţi ordinul prin care mandatul lui Omer Radovancovici, condamnat la cinci ani de închisoare, încetează.

La finele săptămânii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Omer Radovancovici la pedeapsa pronunţată de Curtea de Apel Braşov prin care edilul Pojejenei era condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Împreună cu alte persoane, Radovancovici a fost acuzat de către procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat și de contrabandă cu ţigări.

Luni, 11 februarie, Omer Radovancovici şi alţi patru condamnaţi în acelaşi dosar s-au prezentat la sediul IPJ Timiş pentru a fi încarceraţi. În cursul zilei de marţi, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a emis un ordin prin care, conform legii, mandatul de primar al lui Radovancovici încetează de drept.

Ordinul poate fi atacat în termen de zece zile. În cel mult 90 de zile, la Pojejena urmează a fi organizat un scrutin pentru alegerea unui nou edil, până atunci frâiele comunei urmând a fi ţinute de actualul viceprimar, Bogdan Bogdanovici.

Nina Curiţa