Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Omul de afaceri lugojean spune că-și dorește puțin mai multă implicare din partea factorilor decizionali județeni în proiectul său de revitalizare a aeroportului din Caransebeș.  Asta în condițiile în care Gabriel Olariu intenționează, prin proiecte europene, să investească aproape 100 de milioane de euro în readucerea la viață a aeroportului care acum nu mai figurează în catalogul locațiilor de acest gen din România.

Omul de afaceri vorbește însă și de neajunsurile care-i îngreunează planurile. „Chiar doresc să fac aviație pe Aeroportul Caransebeș, doresc să fac o academie de aviație la Caransebeș și-mi doresc puțin mai multă implicare din partea autorităților județene. Avem în concesiune clădirile fostei baze militare de elicoptere, dar aceste clădiri nu sunt intabulate, situația terenurilor de sub ele nu e clarificată, am cerut autorizație de construcție pentru reamenajarea lor la Primăria Caransebeș și nu ne-a fost aprobată documentația pentru că aceste clădiri nu figurează practic în cartea funciară. Acesta e unul din proiectele pe care mi-l doresc cât mai repede pus în practică, de aceea fac un apel la consilierii județeni, la președintele Hurduzeu, la liderii politici din Caraș-Severin, să ne sprijine”, a declarat Olariu, care adaugă că nu are nici cea mai mică intenție de a induce în eroare Consiliul Județean, așa cum s-a crezut.

Omul de afaceri spune chiar că dacă forul județean cere achitarea redevenței de 1,4 milioane lei mâine, o va face, pentru că redevența nu se mai discută, e o datorie pe care Olariu și-a asumat-o atunci când a preluat 75 la sută din acțiunile societății care are aeroportul în concesiune.

„Eu nu am nicio problemă cu Consiliul Județean, eu sunt conștient că redevența care a fost stabilită trebuie plătită. Punct! Nu se discută! E o sumă mare, pentru că foștii decidenți de la Aeroportul Caransebeș SA, în loc să plătească redevența și să facă activități, au făcut altceva, nu e vina mea. Dar îmi asum această datorie, doar că trebuie să vedem cât de repede le plătesc: alegem să începem activitatea, să dotăm și autorizăm aeroportul și să plătim datoria treptat sau Consiliul Județean vrea să plătesc mâine datoria. Dacă vrea mâine, mâine să fie. Și mai e și varianta ca în schimbul datoriilor, Consiliul Județean să devină și acționar la Aeroportul Caransebeș SA, dar asta trebuie discutată”, a precizat Gabriel Olariu.

Acesta are și o propunere pentru mai marii de la județ: doi consilieri județeni să facă parte din Consiliul de Administrație, pentru ca președintele Silviu Hurduzeu să fie informat tot timpul de ce se întâmplă pe aeroportul caransebeșean.

Răzvan Mihalcea

Adaugă comentariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber