Caraş-Severin, Romania

„Persoanele care s-au hotărât să-şi petreacă în acest an concediul peste hotare au multe oferte la dispoziţie, iar dacă îşi fac din timp rezervări, adică până în data de 31 mai, pot beneficia de reduceri de până la 15%“, ne-a spus Ilie Georgiu, managerul unei agenţii de turism din Reşiţa.

Astfel, cei care optează pentru early booking (rezervare timpurie) vor scoate din buzunare pentru şapte nopţi de cazare, într-un hotel de cinci stele din Insula Creta, 569 de euro de persoană, în timp ce preţul pentru o săptămână în Turcia, la un hotel de trei stele, cu demi-pensiune şi taxe de aeroport incluse, porneşte de la 399 de euro şi poate ajunge la 589 euro/persoană. Pentru clienţii cu venituri reduse, agenţii de turism recomandă cazarea în vilele din Riviera Olimpului (Grecia), unde preţul pentru o săptămână de cazare porneşte de la 49 de euro şi ajunge la 106 euro de persoană, în funcţie de perioada aleasă.

Deşi turiştii care optează pentru astfel de unităţi de cazare nu beneficiază de masă, e bine de ştiut că în fiecare cameră există chicinetă.

Ca preţ, cele mai bune oferte turistice sunt cele din extrasezon. Fie că vorbim despre Grecia, Antalia sau Bulgaria, toate au preţuri mai mici cu până la 20%.

„Am avut clienţi în anii trecuţi care au plecat în vacanţă în luna septembrie, iar vremea a fost frumoasă. Şi nu numai vremea, ci şi preţurile. De exemplu, în intervalul 2 – 12 sepembrie, cinci nopţi de cazare într-un hotel de trei stele din Grecia costă între 156 şi 197 de euro/persoană, în timp ce în Bulgaria, la un hotel de patru stele, şi cam în aceeaşi perioadă, preţul unui sejur este de 47 de euro/persoană“, a mai precizat Ilie Georgiu.

Adaugă comentariu