Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „…ce să ceară de la alţii şi ce aşteptări să ai de la ceilalţi? Nu vedeţi că opoziţia nu reuşeşte să coaguleze nimic?“. Declaraţia dură îi aparţine şefului PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, şi a fost făcută în contextul în care a vorbit de nemulţumirile primarilor din judeţ, dar şi a nemulţumirilor generale.

„PSD este pregătit să facă valului de nemulţumiri. Oamenii au aşteptări de la noi pentru că ştiu că putem face lucruri, putem rezolva probleme“, a spus liderul social-democrat. Cât despre primari cărăşeni cu probleme, doritori să plece din PSD, Ion Mocioalcă a spus că nimeni nu i-a zis aşa ceva. „Fie că nu vor, fie din respect, fie de frică nu mi-a spus nimeni că ar vrea să plece. Primarii sunt foarte pragmatici, asta ne duce la ideea că nu vor pleca atâta timp cât vin și îmi spun mie «îmi trebuie asta, îmi trebuie asta» și eu le spun «cum să vă dau? Prin Pro România sau direct prin PSD?»”, a declarat şeful PSD.

Totuşi, nu neagă că există și primari care au un dinte împotriva lui, dar se declară deschis să le asculte părerile pro sau contra. „Probabil vă referiţi la Luca Mălăescu. Să ştiţi că el vorbeşte unele lucruri, dar nu este oaia neagră aşa cum pare. Sunt unii care mai critică și eu nu am nimic împotriva lor, că își spun părerea, pentru că nu vreau să închidem partidul și cel puțin aici, la Caraș-Severin, eu să le spun «dacă nu mă lăudați pe mine, nu aveți ce căuta în PSD». Nu! Accept critici de la orice edil asupra activității mele parlamentare sau extraparlamentare, dar nu accept critici personale. Niciodată!”, a mai precizat Mocioalcă.