Caraş-Severin, Romania

VĂLIUG – Miercuri după-amiaza se lucra de zor la pregătirea terenului pentru o viitoare pârtie la Văliug. Pârtia se află pe partea dreaptă când se merge spre Semenic, la nici 200 de metri după intersecția cu drumul care duce la Pontonul Casa Baraj.

Locul a fost defrişat în urmă cu câţiva ani, iar acum se investeşte într-o pârtie nouă care, la urcare, se intersectează cu actuala pârtie de la Casa Baraj. Miercuri, unul dintre elicopterele omului de afaceri timişorean Romeo Dunca transporta cimentul necesar pentru fundaţiile stâlpilor viitoarelor  instalaţii. Odată finalizată investiţia, pasionaţii de schi se pot bucura de două pârtii la Văliug: cea veche şi pârtia nouă care este foarte înclinată, pe care se pot face şi antrenamente pentru slalom special.

FOTO: NINA CURIŢA

4 Comments

 1. arcasu marcu´ Reply

  dupa ce ati lasat sa se distruga o statiune de reper a ro ,acum taiati si padurea din zona sa faceti……ce ?!? Era un teleferic de referinta acolo ,acum cateva ziduri pline de iarba si scaieti …..este o mare rusine !

  • Telefericul era cateva sute de metrii mai incolo!
   Habar nu ai!
   Doar sa ai comentarii negative cand cineva face ceva.

 2. Ce nu se mentioneaza este daca se face si un teleschi pe langa partie, adica dupa ce ajungi jos ce faci de acolo?

  Se pune tot mai mult accent pe Valiug e si mult mai accesibil si pentru prietenii din Timisoara. Ca doar Timisorenii au bani pentru Valiug mai ales vara, nu? 🙂

  Ca cine iubeste muntele mai merge si pe Semenic. Apropos de Semenic gura satului barfeste ca se va face un telescaun/telegondola Valig-Semenic si sub cea mai lunga parte de schi din tara. Cica in sfarsit se va face ceva in sensul asta.

  • Tudor Popescu Reply

   Vigilentul daddy andy a tot cunoscator da verdictul…!
   Staiunea Semenic a fost distrusa sub privirea ta vigilenta, unde ai fost daddy …

Adaugă comentariu