Caraş-Severin, Romania

„În urma acestor percheziţii, 12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oraviţa şi la Parchet. Se efectuează cercetări privind traficul de migranţi, contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală şi înşelăciune. În baza mandatelor de aducere, aceştia vor apărea în faţa organelor de urmărire penală“, a precizat procurorul de caz, George Bucurică, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa.

„Se fac percheziţii, este o lucrare penală în curs de desfăşurare, cu baze mai vechi, legate de traficul de ţigări“, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa. Ca şi la celelalte descinderi, oamenii legii caută persoanele care au legătură cu contrabanda, fac contrabandă cu ţigări sau înlesnesc astfel de activităţi.

„Poliţiştii de frontieră cărăşeni, cu spijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraviţa şi ofiţerilor din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Caraş-Severin, sub îndrumarea directă a procurorului de caz, au efectuat percheziţii domiciliare. Dosarul în cauză este unul complex. Descinderile au fost făcute la persoane despre care existau informaţii că s-ar ocupa cu contrabanda de ţigări“, a precizat subinspectorul Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

„La faţa locului se află şi un procuror DIICOT, iar în funcţie de dovezile ce vor fi găsite, este posibil ca mai multe persoane să fie reţinute. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au organizat filtre pe toate drumurile din zona Vămii Naidăş“, a amintit prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu