Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Infrastructura municipiului se va extinde în următorii doi-trei ani cu 30 de kilometri de noi rețele de apă și canalizare.

Specialiști ai Primăriei, ai AquaCaraș, consultanți și proiectanți analizează și identifică în aceste zile cele mai bune soluții pentru următoarea etapă de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, ce se va realiza tot prin fonduri europene.

Potrivit primarului Marcel Vela, municipalitatea a propus ca în cea de-a treia etapă să fie cuprinse străzile și zonele la care ISPA 1 și 2 nu au ajuns până acum, dar și noile cartiere aflate în expansiune.

„Asta înseamnă că pe exercițiul financiar european 2016-2020 vom avea un proiect de 30 de kilometri de rețele de apă și canal prin care vom rezolva toate zonele care nu au fost prinse în primele două etape, dar și pe cele unde în prezent municipiul se extinde ca și spațiu urban. Mă refer atât la cartiere precum Teiuș și Valea Cenchii, Potocului, fosta Fundătura CFR sau alte străzi, dar și la zone cum sunt cea spre aeroport sau Racovița”, a precizat edilul-șef al Caransebeșului. Pe de altă parte, reprezentanții administrației din capitala gugulanilor au cerut proiectanților o mai mare atenție, pentru a nu se mai înregistra situații de-a dreptul hilare în proiectare, cu repercusiuni asupra execuției lucrărilor, așa cum s-a întâmplat în primele două faze ale proiectului ISPA. Doar un exemplu: pe două străzi, Libertății și Zlagnei, scurgerea a fost proiectată invers, ceea ce a dus la mari dificultăți în executarea lucrărilor.

2 Comments

  1. lucrarile evolueaza incredibl de lent si asta se face intentionat,am ajuns la jumatatea anului si mult promisele strazi refacute complet sunt doar utopii,comunitatea din Caransebes este una usor de dus de nas……rusine autoritatlor

    • intradevar culoarul central al bulevardului balcescu arata frumos,locurile de joaca pentru copii sunt frumoase…dar cred ca se poate mai mult totusi,este o comunitate mica unde organizarea lasa de dorit…domnul primar poate pune punctul pe I….

Adaugă comentariu