Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta a fost singura declarație făcută de dr.Caius Diaconescu, în ultima sa zi de director medical interimar la SJU. Demisia lui din funcție, înaintată încă de săptămâna trecută președintelui Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a fost acceptată, urmând ca de mâine, să-și continue munca doar pe secție, în cadrul departamentului Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, în calitate de medic primar.

Instalat în urmă cu șase luni, alături de Cristina Bacer, în echipa managerială a Spitalului Județean de Urgențe Reșița, acesta, departe de intențiile inițiale de progres, s-a izbit de realitatea jalnică în care se află instituția la ora actuală. Astfel că, în loc de prezentarea unor date care să dea, mai ales pacienților, speranțe spre mai bine, cum și-a dorit la începutul interimatului, el s-a aflat, miercuri dimineață, la finalul mandatului, în postura de a refuza orice declarație, sătul până peste cap de problemele financiare ale SJU. Dacă adăugăm protestul recent al medicilor chirurgi și nemulțumirile medicilor legiști, despre care JCS a consemnat, se pare că sacul lui Diaconescu s-a umplut până la refuz.

Nici nu e de mirare că, în dimineața ultimei zile în care a exercitat funcția de director medical, în urma unei ședințe a echipei manageriale, a spus că nici nu vrea să știe cine îi urmează, el n-a concurat pentru acest post, dar nici nu vrea să mai audă de funcția asta: „N-au decât să se descurce cum pot! Asta e ultima mea zi, iar în rest nu mă mai interesează, n-am nimic de declarat!“. Motivele sale sunt însă ușor de intuit, dacă la începutul interimatului a vrut să răstoarne lumea pentru binele spitalului, să facă schimbări și modernizări, cert este că nu se întrevăd soluții viabile imediate pentru problemele grave cu care se confruntă SJU. Întrebat dacă își va continua munca pe secție, ca medic diabetolog, Caius Flavius Diaconescu a răspuns afirmativ.