Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţinea preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, când a fost întrebat dacă viitorul guvern va susţine investiţiile celui mai mare proiect de dezvoltare turistică din Vestul ţării. Iar primarul Nelu Popa are grijă ca tot ce şi-a asumat Primăria Reşiţa pentru acest proiect să fie dus la bun sfârşit.

Unul dintre cele mai importante proiecte de turism din Caraş-Severin este cel privind dezvoltarea zonei turistice Semenic, fiind şi cuprins în Masterplanul Guvernului. Şi cum în spaţiul public se fac tot felul de afirmaţii cum că viitorul guvern va opri PNDL-ul sau alte proiecte, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a fost întrebat la finele şedinţei forului decizional despre ce crede că se întâmplă cu proiectul de pe Semenic. „Eu nu mă tem că cineva va opri un proiect atât de important pentru Caraş-Severin. În plus, avem parteneri cu primari liberali, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug, aşa că nu văd de ce ar pune cineva beţe în roate. La fel pe PNDL: unele proiecte din judeţ sunt în fază de execuţie, altele de atribuire, aşa că nu cred că cineva ar avea interese să oprească acele proiecte“, a spus şeful judeţului.

Mai mult, Primăria Reşiţa, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal: Dezvoltarea Zonei Turistice Semenic, a început demersurile în vederea declanşării etapei de încadrare pentru obţinerea avizului de mediu. „Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru Semenic este la Ministerul Mediului, minister care ne-a cerut ca înainte de a ajunge pe ordinea de zi a unei şedinţe de Guvern să fie realizat PUZ-ul necesar proiectului şi studiul de impact asupra mediului. Acum aşteptăm avizele şi lucrurile merg mai departe“, ne-a spus și primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Dezvoltarea zonei turistice Semenic“, proiectul în care şi-au dat mâna Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug, este un proiect vital pentru Caraș-Severin. Valoarea investiţiei este de 213.677.335 de lei şi presupune o suprafaţă amenajată de peste 25 de hectare, 3834 metri instalaţie telegondolă, pârtii de schi în lungime de aproape 8 kilometri şi multe altele.

Nina Curiţa

FOTO: Marius Protea

5 Comments

  1. iulicafarafrica Reply

    Dl. primar Popa mai bine ar fi interesat să facă o centură ptr zecile de camioane pline ochi cu lemne care coboară de pe Semenic și care trec prin centrul orașului. Poate ar fi mai „informat” dacă ar trece pe sub geamul domniei sale. Reșița nu a fost, nu e și nu va fi niciodată un oraș turistic, căci n-are nimic de oferit, doar tranzit spre munte. De ceva firme să facă locuri de muncă nu e interesat? Poate ptr primar împreună cu prefectul si președintele CJ ar trebui să fie principala preocupare. Căci in curând in oraș vor mai avea locuri de muncă doar bugetarii , șoferii și vânzătorii din marketuri.

  2. Daca e in masterplanul guvernului m-am linistit, o fi tot ala cu autostrazile. D-na Nina, sa tineti minte articolul si sa-l cititi la anu pe vremea asta, si peste 2 ani tot pe vremea asta, si sa-l tot cititi pana termina autostrazile pentru ca atunci vor termina si lucrarile de pe Semenic.

Adaugă comentariu