Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vineri, 13 iunie, va suna ultimul clopoţel pentru elevii de clasa a VIII-a.

Absolvenţii ciclului gimnazial se pregătesc pentru examenele de evaluare naţională care încep din 23 iunie. De vineri, 13 iunie, aceştia încheie cursurile iar înscrierile pentru examenele finale sunt programate pentru perioada 16-18 iunie.

Şi în acest an examenul va fi supravegheat video, iar camerele vor fi instalate şi în sălile în care se descarcă subiectele, precum şi în sălile în care se evaluează lucrările scrise. Ca şi în anii precedenţi, elevii de clasa a VIII-a vor susţine doar probe scrise.

Primul examen, cel la Limba şi literatura română, este programat pentru data de 23 iunie, iar elevii care au promovat cursurile gimnaziale în limba maternă vor fi testaţi în data de 24 iunie. Examenul la Matematică va avea loc în data de 25 iunie. În 27 iunie, până la ora 16.00 vor fi afişate rezultatele urmând ca între orele 16.00 şi 20.00 să fie depuse eventualele contestaţii.

Acestea vor fi rezolvate în intervalul 28-30 iunie. Rezultatele finale vor fi afişate în 1 iulie. Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu