Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În dimineaţa de miercuri, 22 mai, s-au desfăşurat 24 de descinderi domiciliare şi 21 de percheziţii la autoturisme, fiind vizată activitatea unui grup infracţional ce comercializa ilegal ţigări.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din Caraş-Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., împreună cu lucrători de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigada Mobilă de Jandarmi din Timişoara, precum şi de la Inspectoratul de Poliţie, cel de Jandarmi şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, au desfăşurat, cu sprijinul SRI, o acţiune împotriva contrabandei cu ţigări din judeţul nostru.

Astfel, au fost efectuate 24 de percheziţii domiciliare şi 21 de percheziţii auto împotriva membrilor unei grupări infracţionale suspectată că introducea ilegal în ţară ţigări netimbrate, ce erau ulterior vândute către diverşi distribuitori en-gros şi en-detail, precum şi stradal. În cauză au fost puse în executare 22 de mandate de aducere.

Începând cu toamna anului 2012, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au demarat investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, implicat în contrabandă cu ţigări. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că gruparea era structurată pe trei paliere, – un segment responsabil cu aprovizionarea cu ţigări provenite din contrabandă, un grup care se ocupa cu transportul şi depozitarea acestora şi, în cele din urmă, cei care vindeau ţigările pe străzile din Reşiţa, Bocşa şi alte localităţi din judeţul Caraş-Severin.

Fiecare membru avea sarcini precise, întreaga activitate desfăşurându-se sub coordonarea liderului grupării, un tânăr de 25 de ani, din Reşiţa. Aprovizionarea se efectua cu ajutorul unor persoane domiciliate în zonele de frontieră Oraviţa şi localitatea Moraviţa, iar depozitarea se realiza la mai multe imobile din Târnova.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că persoanele suspectate de distribuţia ţigărilor preluau „marfa“ de la liderul grupării sau de la persoane desemnate de acesta şi o valorifica ulterior, pe piaţa neagră, en-detail sau en-gros. În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de 22 de persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 60 de ani, din judeţele Caraş-Severin şi Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cei 22 de suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, în vederea cercetărilor.

Flavius Rotariu

 

4 Comments

 1. Intradevar……….tare de tot actiunea asta ! :)))
  A fost rentabila?
  Ati strans 20 cartuse?
  Daca imi pun mintea in 20 minute filmez cum se vand mai multe tigari decat ati confiscat voi…….SUPER-POLITISTILOR!
  Pestii cei mari unde sunt?Ati luat doar agaricii ca de obicei !!!
  Bravoooooooo !!!

  • bai saracio … esti pupincuristu legii ? ai un salariu decent si te doare la ciok de altii care vor sa faca un ban sa traiasca? cati bani crezi ca fac vanzatorii astia ambulanti pe care i-a prins ? … nu stii . oricum mult mai putin ca tine. deci bucura-te ca ai un venit si taci in poola mea din gura de ofticat de esti.

 2. Daca trebuie sa vina din Timisoara politia sa faca razie in Resita asta spune tot cit de bine e vazuta militia din Resita

 3. asa va rasa`n gat de tigani, sa mai vad si pe voi la portile firmeler cum cautati de munca, ati pus stapanire pe piata aia de parca era a vostra, numai tiganci vopsite blond, si pt cel ce a zis de 20 cartuse, 20 cartuse sunt 2000 lei, eu muncesc 2 luni pt astia din care platesc si la stat iar astia le vinde intr`o zi ..n`are scoala nu respecta nici o lege nu plateste un ban la stat, si cand ajung tiganii la spital zici ca e spitalul lor, asa pretentii au

Adaugă comentariu