Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dublu campion național de atletism în acest an, în probele de 60 și 400 de metri la nivelul juniorilor III, rezultate aduse pentru Liceul Teoretic „Traian Vuia”, reșițeanul Nicolae Balaci a participat zilele trecute la București, la prima etapă a Campionatului Național de Atletism al Juniorilor II.

Așadar, o categorie superioară de vârstă, în care s-a confruntat cu sportivi mai mari ca vârstă, dar chiar și așa a făcut față întrecerii. După ce a doborât un record național în proba de 300 de metri, la o întrecere de anvergură din Turcia, performanță neomologată însă de Federația Română de Atletism, deoarece în Turcia nu s-a efectuat testul antidoping, elevul antrenorului Irinel Dumitru a concurat cu succes la Juniori II. Astfel, Nicolae Balaci și-a testat potențialul în perspectiva viitoarelor întreceri cu caracter național și internațional.

Reprezentând de această dată Clubul Sportiv Universitatea Reșița, Nicolae Balaci a ajuns în finala probei de 100 de metri, în care s-a clasat pe locul al treilea, cu timpul de 11 secunde și 29 de sutimi, în condițiile în care primii doi clasați sunt cu doi ani mai mari ca vârstă decât sportivul reșițean.

Adaugă comentariu