Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administratorii şcolilor de şoferi amendaţi pentru nerespectarea prevederilor din Codul Muncii.

Luna trecută, inspectorii de muncă cărăşeni au desfăşurat o campanie naţională şi mai multe controale, în urma cărora au fost aplicate amenzi în sumă de 408.500 lei.

Potrivit declaraţiilor Eugeniei Mihăescu, purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin, campania naţională s-a derulat între 4 şi 31 iulie, şi a urmărit respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă în cadrul şcolilor de conducere, pentru profesorii de legislaţie auto şi instructorii auto. Cu acest prilej au fost efectuate 18 controale, în urma cărora inspectorii au aplicat un număr de 23 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 18.000 de lei.

Cele mai frecvente abateri constatate de inspectorii de muncă, spune Eugenia Mihăescu, au fost legate de „efectuarea orelor suplimentare în cazul contractului individual de muncă cu timp parţial, nerespectarea repaosului săptămânal, transmiterea de date eronate în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, nesemnarea statelor de plată, neacordarea unui spor pentru activităţile desfăşurate în timpul liber şi neîntocmirea regulamentului intern”.

Inspectorii de muncă vor urmări modul de îndeplinire a măsurilor dispuse, şi vor continua acţiunile de control.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu