Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Circul cu iz electoral din consiliul local, piperat de declaraţii vizavi de impozite impresionante, a fost dezumflat de cifrele reale din încasări.

Omul de afaceri Nelu Popa s-a plâns că plăteşte anual o sută de miliarde de lei (vechi) cu titlu de impozit. Totuşi, în 2015, autoritatea locală a încasat undeva la 65% din această sumă, dar de la toţi agenţii economici din municipiu…

În cadrul primei şedinţe ordinare a Consiliului Local Reşiţa, omul de afaceri Nelu Popa, candidat la Primărie, a precizat că, în calitate de reprezentant al mediului economic, se simte obligat să facă o intervenţie vizavi de stabilirea impozitelor în municipiu: „Domnule primar, nu ne luaţi pe noi aici ca la şcoală, noi să fim elevi şi dvs să fiţi profesor! Deci, eu am în mână impozitele pe care le plătesc eu la Reşiţa, şi nu sunt de neglijat. Plătesc peste o sută de miliarde pe an, la Pangram, aveţi dovada aici. Deci eu sunt un contribuabil în oraşul ăsta şi nu ne puteţi trata ca pe nişte copii!“.

Şi chiar dacă pe moment nici viceprimarul Ioan Crina, nici ce de la Impozite şi Taxe n-au ştiut cât de exacte sunt afirmaţiile vizavi de birul plătit de omul de afaceri, replica a venit abia a doua zi. „Impozitele pe clădiri, colectate de la toate persoanele juridice în anul 2015, se situează în jurul valorii de 65% din suma de 100 de miliarde de lei vechi amintită de domnul Ioan Popa. Iar societatea la care făcea referire domnul Ioan Popa a achitat impozit la bugetul local având o valoare de peste 100 de ori mai mică faţă de suma declarată în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local“, ne informează Ioan Crina, viceprimarul cu atribuţii de primar al Reşiţei.

10 Comments

 1. Impozitele pe care Pangram S.A. le plateste la Resita depasesc 100 de miliarde (vechi) /an, voi demonstra aceste date pe acte , INSA ceea ce este important domnule Mocanu gasiti in linkul de mai jos.
  P.S. Ioan Crina minte atunci cand sustine ca nu se mai pot corecta impozitele locale cu aplicare in acest an . Aveti dovada mai jos .

  P.S.2 Este trist ca deviem atentia opiniei publice de la un subiect extrem de important pentru comunitatea in care traim.

  https://www.facebook.com/daniel.cirjan/videos/525800520934346/?pnref=story

  • Nelutu, Nelutu.
   Te lasa Colussi Serravallo Giacomo Luigi sa vorbesti in numele Pangram.In calitate de ce?
   2.Nu iti bate tu capul cu Mocanu,tu ai presa ta de casa.Stii ce e aiurea la astia de la caon,care oricum nu mi-s dragi,dar ii pot aprecia? Ca dau o stire si vede tot Vestul.Impactul stirii asteia scrisa de Mocanu se simte.La ailalti mai merge cum merge,dar la caon stirea e stire,e reala, si pana cand nu demonstrezi ca mireasma de Crina minte,eu cred ce scrie Mocanu.

  • DOMNULE POPA !

   STIU DIN EXPERIENTA CA OAMENII SE FOLOSESC DE POLITICA ,PRECUM SE FOLOSEAU CHIABURII DE RELIGIE IN URMA CU 100 DE ANI!

   ACEST LUCRU I-AM SPUS COLEGULUI DV. CARE ERA SEFUL ORGANIZATIEI PNL CARE S-A PROPULSAT IN TIMISOARA SI A LASAT PROIECTELE DIN RESITA DE IZBELISTE!
   NORMAL SI-A ATINS SCOPUL SI GATA!

 2. Cine minte? respectivul contribuabil care habar nu are ce impozite plateste sau taxele si impozitele de la primarie care au bineinteles acte cu ce sa platit

 3. domnu Crina dezinformeaza cand spune ca nu se pot modifica impozitele! Este vorba de rea vointa sau lipsa de interes di. Partea administratiei locale!

 4. cristian havrileti Reply

  1. Art. 461 Declararea, dobândirea, înstrăinarea şi modificarea clădirilor se refera la schimbarea zonarii unei localitati. In cazul in care cartierul Calnic devine centrul Resitei, pentru imobilelele rezidentiale din aceasta zona se va plati incepand cu anul urmator un impozit marit, ceea ce este absolut normal. Acesta nu constituie un temei legal de a nu schimba nivelul impozitelor.
  2. Situatia in acest an va fi urmatoarea: doua treimi din contribuabilii persoane juridice (cei care nu trebuie sa reevalueze anul acesta) se vor bucura de o reducere de 0,1% a cotei de impozitare (reducere de la 1,4% la 1,3%) si o treime din contribuabili (ghinionisti care trebuie sa reevalueze anul asta) vor suporta o crestere de cel putin 50% a impozitului urmare a reevaluarii imobilelor pe noul standard si aplicarea cotei de 1,3% la o baza impozabila mai mare decat anul trecut.

 5. direc@montebanato.ro Reply

  Imi pare rau dar domnul Popa chiar a platit suma de 110.000 lei la bugetul local, si chiar mai mult de atat. Poate ca serviciul de Impozite si Taxe Resita ar trebui sa-si analizeze mai bine situatiile financiare.

 6. ce iseamna impozit, stimabililor????? este impozit pe imobile, impozit pe profit, impozit la salarii…daca s-ar impozita si incompetenta, primariile au huzura in confort…

 7. Spre deosebire de oricare alti politicieni din Caras-Severin, care in viata lor nu au fost in stare sa faca nimic decat sa fure de la stat, macar Nelu Taietelu a fost in stare sa puna pe picioare o companie care are succes, a creat locuri de munca, plateste impozit si nu doar pe cladiri ci si pe autovehicule, impozit pe profit, impozit pe salarii, etc. Sa luam exemplul lui Stepanescu, toata viata lui a fost parazit la stat. A furat de la silvica, a furat cat a fost primar… si, la viata lui a facut NIMIC! Nu stiu cat de corect e sau nu Nelu Taietelu, dar eu, pe el o sa il votez! Macar a dovedit ca poate fi un bun manager si un om care, la viata lui, a facut si altceva decat sa fure de la stat!

  • Sunt de acord cu cele afirmate de tine, Stepanescu a facut genocid in Resita..dar imi place ultima ta concluzie, a facut si altceva decat sa fure de la stat..este incontestabil un manager exceptional pentru propriul interes-inclusiv prin evaziunea care o face la Valiug,dar este asta oare suficient pentru a dovedi ca poate fii bun manager si al orasului Resita? Eu zic ca nu

Adaugă comentariu