Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cărășenii cu dare de mână și amatori de chilipiruri imobiliare pot face afaceri bune în acest început de an. Asta pentru că la nivelul județului nostru apartamente, case, hale de producție și terenuri sunt scoase la vânzare de către băncile care își execută silit clienții.

Potrivit anunţurilor din JCS, dar şi unui portal de executări silite, aproximativ 50 de astfel de bunuri din Caraș-Severin vor fi scoase la licitație în următoarele două luni. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor bunuri executate silit este preţul foarte scăzut. De exemplu, la Moldova Nouă, un apartament cu 2 camere de locuit, antreu, baie, cămară, vestibul și balcon, nedecomandat, cu o suprafață de 43.81 mp, este scos la vânzare cu doar 3.900 de euro. La Reșița, pe Bulevardul Republicii, tot un apartament cu două camere are un preț de pornire la licitație de puțin peste 22.000 de euro, în timp ce la Bocșa același gen de locuințe figurează pe portalul executărilor silite cu prețuri de licitație între 5.900 și 7.400 de euro.

Oferta este avantajoasă și în ce privește casele, fie că acestea sunt în Reșița, Bocșa, Bănia sau Teregova, prețurile de pornire oscilând între 3.000 și 46.000 de euro, în funcție de localitate. Și pentru cei interesați de terenuri ieftine, băncile scot la licitație suprafeţe la prețuri cel puțin rezonabile. La Bocșa, spre exemplu, doritorii pot licita pentru aproape 7.000 de metri pătrați de teren intravilan plecând de la un preț de 39.000 de euro.

De asemenea, chiar și pentru cei care doresc să înceapă o afacere există pe piață oferte. La Moldova Nouă, o hală de producție, birourile și terenul aferent, în suprafață de peste 3.000 mp costă la prima strigare 79.500 de lei, cu mai bine de 25 la sută mai puțin din prețul evaluat. Iar aceste prețuri pot coborî și mai mult în cazul în care bunul nu se vinde la prima licitație.

Amatorii de chilipiruri imobiliare nu trebuie însă să uite că pot exista şi dezavantaje ale executărilor silite: nici locuinţele şi nici alte bunuri scoase la licitaţie, de cele mai multe ori, nu pot fi văzute înainte sau foștii proprietari refuză să evacueze apartamentele. În plus, cei care cumpără de la bănci nu sunt mulţi, pentru că, de cele mai multe ori apare sentimentul de omenie.

Chiar aşa… Cum să laşi o familie fără munca de o viaţă, în favoarea unei bănci?

Nina Curiţa

2 Comments

  1. Chiar aşa… Cum să laşi o familie fără munca de o viaţă, în favoarea unei bănci?

  2. Orice se poate intampla sau nu. La fel cum marele caricatursist mason Stefan Popa-Popas a gresit spunand ca Papa Benedict al XVI-lea va trai numai 6 luni si iata ca inca mai traieste, tot asa este posibil ca cei 7.000 de mp de la Bocsa sa nu mai valoreze nici 100 de euro la sfarsitul anului. Google prin cumpararea si apoi vanzarea Motorolei a pierdut 9 miliarde de euro in 3 ani. Si vorbim de Motorola nu de un teren cu urzici si rahati !

Adaugă comentariu