Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de fotbal în sală din municipiul de pe Bârzava intenționează să înceapă antrenamentele de săptămâna viitoare.

Încet-încet, grupările sportive din județul Caraș-Severin își reiau pregătirile, după vacanța de iarnă. Singura echipă de primă ligă din municipiul de pe Bârzava, Muncitorul Reșița, participantă în Liga I de fotbal în sală, are preconizată reunirea lotului pe data de 12 ianuarie. „Am propus ca dată de începere a pregătirii în noul an, ziua de luni, 12 ianuarie, ne-a spus antrenorul Viorel Lolea. Deocamdată nu avem noutăți în lot, vom aborda partea a doua a campionatului cu aceiași jucători, dorința noastră cea mai mare este de a avea lângă noi și alți sponsori pe lângă cei existenți. Cel mai important pentru noi este că am scăpat sigur de retrogradare în acest sezon și putem prinde chiar play-off-ul.“

La prima participare în Liga I de fotbal în sală, Muncitorul Reșița a început fulminant, cu două victorii surprinzătoare pentru o grupare nouă: 8-2 acasă cu Progresul Focșani și 10-7 în deplasare cu Spicom Sfântu Gheorghe. Startul neașteptat de bun nu a fost continuat din păcate și cu alte succes, o serie neagră de șapte înfrângeri coborând echipa de pe poziția de lider pe care se instalase la un moment dat. În luna septembrie, Reșița avea trei echipe pe locul I în campionatele în care activau: HC Adrian Petrea în Divizia A de handbal masculin, Metalul în Liga a II-a de fotbal și Muncitorul în Liga I de fotbal în sală. Muncitorul și-a revenit abia în finalul turului, câștigând meciul de pe teren propriu cu Clujana Cluj (7-3) și învingând încă o dată pe Progresul Focșani (9-4), în prima etapă din retur.

Primul meci oficial pentru Muncitorul Reșița în noul an este programat pe 25 ianuarie, acasă cu Dunărea Călărași, în etapa a XV-a a Ligii I de fotbal în sală.