Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia 2013 a Cupei Banatului Montan la şah a fost onorată de patru formaţii, alcătuite din câte trei jucători, care s-au întrecut la sfârşitul săptămânii trecute, timp de două zile, în sala de şah din incinta „Polivalentei” din municipiul de pe Bârzava. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur.

Concursul s-a încheiat cu succesul echipei Muncitorul Reşiţa, ce a acumulat 10 puncte, urmată de Dudeştii Noi (Zamfir Gheorghe Moldovan, Cornel Raul Matei, Marius Ghiţă Popa), cu 8 puncte, şi Dream Team Reşiţa (Ioan Păduraru, Trifu Vuiţa, Mihail Buzner), 6 puncte, şi Monster Energy (Lus Horia Chiţibea, Daniel Cristian Korksek, Laurenţiu Draga), fără nici un punct.

Revenind la Muncitorul Reşiţa, aceasta a evoluat într-o formulă inedită, demnă de remarcat, cu Valeriu Grozav, maestrul al sportului şi antrenor în cadrul clubului, maestrul internaţional Tiberiu Mănescu jr, unul dintre foştii lui elevi, pe vremea junioratului, şi prof. univ. Tiberiu Ştefan Mănescu, cel care are meritul de a fi contribuit decisiv la împlinirea carierei băiatului său.

„Acest turneu a avut o semnificaţie deosebită pentru mine, a precizat Valeriu Grozav. Fiindcă a reunit, peste timp, o mică familie de şahişti. În plus, prof. Tiberiu Ştefan Mănescu a debutat cu succes în turneele şahiste reşiţene, având o contribuţie însemnată la câştigarea trofeului. Îl aşteptăm şi la alte competiţii”.

Arbitrajul competent a fost asigurat de Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

Adaugă comentariu