Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 24 de echipe ale E-Distribuție Banat și contractori au continuat și pe parcursul nopții lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a clienților din zonele în care rețelele electrice au fost afectate de depunerile masive de zăpadă. De asemenea, au fost instalate mai multe generatoare de mare putere, atât din dotarea E-Distribuție Banat, cât și puse la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astfel, în cursul nopții s-a reușit alimentarea cu energie electrică a peste 20 de mii de consumatori din județele afectate. Au fost instalate generatoare în județul Timiș (Spitalul din Făget, Pompa de carburant, Uzina de apă 2, clienți casnici), județul Arad (clienți casnici) și județul Caraș Severin (clienți casnici din localitatea Fârliug și din localitatea Marga). Astăzi, se va interveni prioritar pe linia de înaltă tensiune ce deservește orașul Lugoj și pe instalarea de generatoare pentru alimentarea consumatorilor, acolo unde este posibil și rețeaua permite din punct de vedere al siguranței. De asemenea, se continuă intervențiile pentru toate zonele afectate, fiind aduse suplimentar echipe din zona Muntenia și Dobrogea.

În regiunea Banat sunt nefuncționale 7 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L110 kV Bocșa-Câlnic, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110 kV Timișoara-Buziaș, L110Kv Iaz-Oțelu Roșu, L110 Lipova-CFR Vărădia.

Luni dimineaţa, în județul Caraș Severin erau nealimentate 32 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 49 de localităţi. De ieri dimineaţă, de la ora 08:00 şi până acum, în judeţul Caraş-Severin s-au semnalat peste 60 de situaţii de urgenţă generate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase pentru rezolvarea cărora au intervenit, după caz, ISU CS, IPJ CS, furnizorul de energie, CFR, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, Poliţia locală. Cele mai multe situaţii semnalate s-au referit la copaci sau stâlpi căzuţi şi fire de curent rupte.

Direcţia de Drumuri Județene Caraş-Severin precizează că în perioada 15 decembrie 2018 – 15 martie 2019, DJ 582 este închis pe tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiş, km 37+000 – 58+000.

Adaugă comentariu