Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Terenurile din zona industrială a Caransebeșului sunt și în acest an o tentație pentru posibili investitori.

Săptămâna trecută, două societăți din județul Neamț și-au exprimat, în mod oficial, intenția de a concesiona teren pentru a demara investiții în domeniul legumiculturii. Cele două firme au solicitat fiecare „acordarea cu titlul de concesiune, pe o perioadă de minim 15 ani, teren agricol în suprafață de 22.000 mp, în zona limitrofă societății Caromet, în partea de nord, în vederea construirii de sere de legume”. Ca de fiecare dată în ultimii ani, municipalitatea este deschisă unor astfel de inițiative private, astfel că va lua în discuție solicitările pentru cele patru hectare de teren.

„Orice investitor, de mai mică sau mai mare anvergură, este binevenit la Caransebeș. Evident că serviciile abilitate din cadrul Primăriei vor analiza cele două solicitări, iar în cazul în care vom constata că este vorba de oameni serioși, care vin să creeze locuri de muncă în municipiul nostru, sigur că vom da undă verde procedurilor de concesionare a terenurilor”, a precizat primarul Felix Borcean. Dacă totul decurge normal, se va trece apoi la procedura de licitație publică pentru concesionarea celor două suprafețe de teren.