Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Speculaţiile apărute în ultima vreme, privind transferul armelor nucleare din Turcia în România, nu sunt motiv de îngrijorare pentru președintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Cameră, deputatul PSD Ion Mocioalcă.

Asta, deși liberalul Ovidiu Raețchi, membru al comisiei, a cerut o întrunire rapidă a acesteia „pentru a da un răspuns ferm în chestiunea presupusului transfer al armelor nucleare în România”. Mocioalcă a declarat pentru Jurnal CS că nu va da curs solicitării deputatului PNL, în opinia deputatului de Caraș-Severin răspunsul dat deja de Ministerul Afacerilor Externe în această chestiune fiind unul foarte clar. „Nu se va reuni Comisia de apărare. A dat un răspuns Ministerul de Externe. Noi nu suntem organ de anchetă. Haideţi să aşteptăm vizita lui John Kerry la Ankara şi poziţia SUA sau măcar a ambasadei”, a declarat Mocioalcă.

Potrivit unor surse citate de site-ul EurActiv.com, Statele Unite ar fi început mutarea armelor nucleare amplasate în Turcia spre România, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor dintre Washington şi Ankara, asta deși legislaţia internă a României interzice importul şi tranzitarea unei arme nucleare pe teritoriul naţional.

1 Comment

  1. Stiam ca acest Mocioalca este un bivol dar nu credeam ca e un bivol cu capul complet gol. In calitatea pe care o are (si pentru care e absolut incompetent) ar fi trebuit sa aiba o opinie. Singura lui opinie, ca si demnitar al Statului Roman, este sa astepte declaratiile … americanilor?!? Daca intradevar asta a declarat tipu’ e un idiot si ar trebui arestat pentru tradare fiindca recunoaste implicit ca Romania nu este un stat suveran, independent etc…, conform Constitutiei, si recunoaste public ca lucreaza pentru alt stat. Penibil! Penibil! Penibil!
    Suntem condusi de niste incompetenti, imbogatiti ilegal din banul public si pe deasupra si foarte prosti. In contrapartida avem hipsterii „frumosi si liberi” care sunt alti prosti. Stiti ce se intampla in astfel de situatii??? Extrema dreapta castiga teren…care o fi aia…

Adaugă comentariu