Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Liderul PSD consideră că partidul din care face parte o să câştige prezidenţialele, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Caransebeş.

Conducerea filialei cărăşene a Partidului Social Democrat a susţinut joi o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre rezultatele obţinute de USD la alegerile europarlamentare.

„Nu suntem un partid lăudăros care se îmbată cu apă rece, dar rezultatele ne mulţumesc, atât în localităţile judeţului, cât şi în vestul Ţării. Am obţinut un scor pe care niciun partid politic nu l-a avut până acum. Nu ne ameţeşte succesul, dar ne-a amintit obiectivul principal, acela de a obţine 45% în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Cele europarlamentare au reprezentat o repetiţie cu costume şi public pentru viitoarele alegeri”, a precizat deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin. Acesta a ţinut să aprecieze eforturile făcute de şeful de campanie, Mihai Stepanescu, cel care şi-a adjudecat meritul a 2.800 de voturi din totalul înregistrat în județ, precum şi de UNPR şi PC.

„Temele din această campanie au prins greu – am vorbit tot despre pensii, salarii, locuri de muncă şi am ajuns la frigiderul oamenilor. La Caransebeş am avut un rezultat care a răsturnat prognozele, şi cele 25 de procente ar trebui să-i mulţumească pe foştii noştri colegi din USL. Putem spune că în Caransebeş pregătim un candidat–surpriză ce poate concura cu şanse reale la primărie. Pe termen mediu, în mod natural, vom câştiga şi Consiliul Judeţean. Nu suntem prea îndrăzneţi să ne asumăm asemenea obiective”, a mai adăugat Mocioalcă.

Printre explicaţiile oferite pentru realizarea scorului respectiv la europarlamentare, conducerea PSD consideră că pe primul loc se află o bună organizare, dar şi strategia de a aduce în teritoriu membrii Guvernului. Despre rezultate a vorbit şi şeful campaniei pe județ, Mihai Stepanescu, cel care a subliniat aportul celor implicaţi în campanie: „Sunt rezultate care ne mulţumesc dar ne şi obligă pentru alegerile care urmează. Miniştrii şi europarlamentarii prezenţi aici au avut şi alt rol şi cred că în curând vom avea veşti despre soarta UCMR-ului şi cea a Arsenalului. Rolul nostru este să conservăm şi să creăm locuri de muncă”.

O poziţie sarcastică a fost luată de deputatul Ion Benga, cel care a concluzionat că „lecţia de istorie a modestului profesor Crin Antonescu a luat sfârşit, începe probabil o altă lecţie, de germană, la fel de modestă. Noi mergem pe lecţia de omenie şi patriotism. Etapa din toamnă va demonstra acest lucru. Preşedinţia României este importantă pentru ţară, poate pentru următorii zece ani”.

La conferinţă au fost prezenţi Tudoriţa Nicula, preşedintele organizaţiei de femei a PSD, şi senatorul Aurel Duruţ. Pentru că Arsenal şi UCMR au fost doi aşi în mâneca PSD-ului în campanie, Ion Mocioalcă a precizat că „la Arsenal, fără o investiţie străină care să încerce să compatibilizeze armamentul folosit de România cu cel NATO, nu vom putea face mare lucru. UCMR-ul e împotmolit în hăţişul birocraţiei româneşti şi sunt identificat la Guvern pentru asta. În urma unei ordonanţe, datoriile au fost transmise de la minister la AAAS. Acum, pe ideea ministrului Niţă (al Energiei – n.r.) AAAS ia nişte active şi face, pe modelul primarului Stepanescu, un «UCMR 2014», fără părţile neperformante, care să primească comenzile de la Hidroelectrica fără licitaţie. Altfel, 20 de hidrocentrale care vor intra în reparaţii capitale vor fi câştigate de cea mai favorizată firmă din Austria, şi toţi banii României vor merge acolo şi nu mai salvăm locurile de muncă. Asta la nivel ultradidactic, eu nefiind un Hagi al finanţelor”, a mai adăugat Mocioalcă.

Totuşi, alegătorii ce trebuie să înţeleagă acum despre UCMR şi Arsenal?

Mocioalcă despre PPDD: „Îi luăm şi pe ei în serios”

Aşa a prezentat conducerea PSD Caraş-Severin stadiul negocierilor cu PP-DD la nivel de județ. Vestea proastă pe care a prezentat-o Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin, este aceea că în județ negocierile încă nu au început. „Nu aşteptăm minuni şi răsturnări de situaţie excepţionale sau creări de majorităţi spectaculoase în Consiliul Judeţean sau în consiliile locale în urma acestor negocieri. Însă îi respectăm şi îi luăm în serios. Vestea bună este că aceste negocieri vor începe imediat (joi după-amiază – n.r.). Ei au început ciclul acesta electoral cu peste 70 de parlamentari şi s-au ţinut tari, cu nasul pe sus. La un moment dat aveau doar 19 parlamentari, dintre care trei senatori. Nu e bine să facă şi ei o alianţă?”, a concluzionat Mocioalcă.

Flavius Rotariu