Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean susţine că nu are nicio legătură cu dosarul permiselor pentru armă şi că îi este greu să comenteze faptul că unii îi foloseau numele pentru anumite avantaje!

Numele fostului ministru de Interne interimar, senatorul PSD Mihai Fifor, şi cel al secretarului general al Pro România, deputatul Ioan Mocioalcă, apar în ancheta derulată la această oră de DIICOT în Caraş-Severin, în dosarul permiselor pentru armă. Surse judiciare citate de Antena 3 susțin că unul din inculpați folosea numele celor doi demnitari pentru presiuni în favoarea obținerii de favoruri fără drept.

Întrebat cum comentează acest aspect, liderul Pro România a spus: „De fapt, mi-e greu să comentez faptul că unii oameni se foloseau de numele pentru a câştiga credibilitate. Am aflat din presă despre acest subiect. Dar asta îmi aduce aminte de vremurile în care unii se foloseau de numele lui Emil Constantinescu, Adrian Năstase, iar alţii se dădeau neamuri cu miniştri, premieri, diverşi şefi de instituţii pentru a obţine avantaje sau pentru a se impune în anumite situaţii. Iar faptul că se încearcă legarea cazului de fostul ministru Mihai Fifor, fostul meu coleg de partid, şi de mine mi se pare o manipulare. Deja cred că nu mai vedem pădurea de copaci. Întrucât se face caz naţional pentru simpla nominalizare a două nume într-un dosar, acest lucru întruneşte elementele unui fake news. Aşa cred eu“.

Nina Curiţa