Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul cărăşean l-a întrebat în plenul Parlamentului pe şeful Sănătăţii româneşti când ajung vaccinurile pentru rujeolă în cabinetele medicilor de familie.
Senatorul liberal cărăşean susţine că schema de vaccinare a copiilor din România a fost compromisă anul acesta prin lipsa acută de vaccinuri nu numai din cabinetele medicilor de familie, ci şi din farmacii. „Şi judeţul Caraş-Severin se confruntă cu tot mai multe cazuri de rujeolă, iar stocurile de vaccin antirujeolic au fost epuizate. Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a semnalat pericolul, mai ales în rândul comunităţilor unde nu s-a practicat vaccinarea, ştiut fiind numărul mare al părinţilor care refuză, în ultimii ani, vaccinarea copiilor. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât cazurile de rujeolă au dus, în ultimul an, la 16 decese, trei dintre acestea în judeţul Caraş-Severin, care este lider în topul naţional al îmbolăvirilor cu rujeolă, cu peste 721 de cazuri, urmat de judeţele Arad şi Timiş. Ministerul Sănătăţii a dat vina pe vechea conducere, a avansat diverse termene, dar lipsa vaccinurilor continuă să fie o problemă la nivel naţional. Vă rog, domnule ministru, să precizaţi ce măsuri aţi luat pentru a pune capăt acestei crize şi când vor ajunge, efectiv, în cabinetele medicilor de familie vaccinurile care lipsesc?“, a precizat Marcel Vela, în discursul său.

1 Comment

  1. Sunt socat de rugamintea lui Vela pentru Ministrul Sanatatii.Saracul om, izolarea la Bucuresti l-a facut cam anost, pare ca nu isi mai gaseste locul, cuvintele.Alo, nea Marcele, daca te trezeai mai devreme sa nu lasi PNL-ul din Caras sa pice in asa hal in cap, daca nu te-ai fi lasat pe mana atator indrumatori care mai sunt si indrumatorii altora, daca ai fi avut vreodata in viata ta cuvant cu adevarat erai departe.Numai ca vicleniile, sireteniile, Iustina, Bebe al tau, jocul dublu, impresia ca esti un om extraordinar (rau nu esti, dar rautacios si razbunator cat cuprinde) nu te-au ajutat.Poate pe viitor, inca ai timp sa iti revii.

Adaugă comentariu