Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Reşiţei a prezentat situaţia şcolilor din municipiu în care se derulează lucrări în perioada vacanţei.

În afara lucrărilor planificate pentru această toamnă, vizând instalarea de centrale termice individuale, diferite instituţii de învăţământ reşiţene trec printr-o perioadă de lucrări, derulate sub egida municipalităţii, prin Direcţia de Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului. Însă lucrările nu sunt unele de anvergură şi nici nu se derulează în majoritatea unităţilor de învăţământ, iar explicaţiile sunt simple.

„Sunt două motive pentru care sunt puţine solicitări, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Primul motiv: devizele le face Direcţia de Întreţinere, nu le face fiecare director sau director adjunct, care a fost poate numit sau acceptat politic, aşa cum a fost toţi anii sau zecii de ani anteriori. Acesta este primul pas. Devizul o să-l facem în regie proprie, cu un profit foarte mic, şi atunci sistemul este foarte restrictiv. Când ai bani puţini, eşti mult mai atent cu ce se întâmplă sau unde merg aceşti bani. În al doilea rând, cea mai mare parte din şcoli au fost modernizate. Şi poate sunt două argumente solide pentru care solicitări sunt într-adevăr mai puţine. Sunt în jur de 10-11 unităţi şcolare care au cerut ca în această perioadă să desfăşurăm o serie de activităţi. Am avut o întâlnire cu conducerea şcolilor general 6 şi 7 care ne-au adus în discuţie două evenimente create acolo, unde vom interveni“.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Sa-ti fie rusine tovarase Stepanescu, pentru ca ai inceput sa crezi ca Resita si Primaria este mosia ta personala, feuda ta, poate mai poti prosti oamenii saraci, carora le arunci praf in ochi. Ai falimentat Prescomul, concediind 400 de oamenica sa tai tramvaiele. Acum ai falimentat CET-ul, dar inainte de a constata ca este o gaura neagra, ai investit 3 milioane de euro pentru a incasa 10% pe la spate,iar acolo se dau afara 60 de oameni pentru ca tu sa-ti cumperi un passat de 50 mii euro, putand opta alternativ sa dai salarii acelor 60 de oameni amarati timp de un an. Minti cu nerusinare in legatura cu parcarile din Resita, dar tu si cu Cercelus Blajovan ati semnat toate actele premergatoare pentru ele. Esti un mincinos si un perfid, care pui toti angajatii feudei tale sa semneze acte ilegle, si nu te mai lauda cu investitiile pe care le faci prin patrimoniul condus de Sava, care nu face altceva decat sa-ti intoarca cei 10%! In concluzie … RUSINE MINCINOSULE!!!

Adaugă comentariu