Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Reşiţei a prezentat situaţia şcolilor din municipiu în care se derulează lucrări în perioada vacanţei.

În afara lucrărilor planificate pentru această toamnă, vizând instalarea de centrale termice individuale, diferite instituţii de învăţământ reşiţene trec printr-o perioadă de lucrări, derulate sub egida municipalităţii, prin Direcţia de Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului. Însă lucrările nu sunt unele de anvergură şi nici nu se derulează în majoritatea unităţilor de învăţământ, iar explicaţiile sunt simple.

„Sunt două motive pentru care sunt puţine solicitări, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Primul motiv: devizele le face Direcţia de Întreţinere, nu le face fiecare director sau director adjunct, care a fost poate numit sau acceptat politic, aşa cum a fost toţi anii sau zecii de ani anteriori. Acesta este primul pas. Devizul o să-l facem în regie proprie, cu un profit foarte mic, şi atunci sistemul este foarte restrictiv. Când ai bani puţini, eşti mult mai atent cu ce se întâmplă sau unde merg aceşti bani. În al doilea rând, cea mai mare parte din şcoli au fost modernizate. Şi poate sunt două argumente solide pentru care solicitări sunt într-adevăr mai puţine. Sunt în jur de 10-11 unităţi şcolare care au cerut ca în această perioadă să desfăşurăm o serie de activităţi. Am avut o întâlnire cu conducerea şcolilor general 6 şi 7 care ne-au adus în discuţie două evenimente create acolo, unde vom interveni“.

Antoniu Mocanu