Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă mai bine de jumătate de tonă de miere a fost reţinută pentru că nu era în neregulă, dublul acestei cantităţi a fost dat nevoiaşilor Reşiţei.

Europenii distribuie, zilele acestea, încă o tură de alimente în cadrul PEAD 2013 (Programul European de Ajutare a Persoanelor Defavorizate 2013), prin intermediul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa. Persoanele în drept să ridice aceste alimente o pot face începând de astăzi, 14 ianuarie, de la depozitul din zona Câlnic, situat pe Calea Timişoarei nr. 34, obiectivul fiind deschis de luni, până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, ultima zi în care alimentele pot fi ridicate fiind data de 31 martie.

Sunt distribuite următoarele alimente:

– ulei: un litru de beneficiar;

– făină albă: 4 kilograme de beneficiar;

– făină de mălai: 3 kilograme pentru fiecare beneficiar;

– roşii în suc propriu: o cutie de persoană;

– zahăr: câte un kilogram de persoană;

– zacuscă: o cutie pentru fiecare;

– paste făinoase: o pungă de beneficiar;

– conservă carne: câte două cutii de beneficiar.

„Până în prezent, au beneficiat de aceste ajutoare alimentare aproximativ 5.200 de persoane dintre cele 6.625 de persoane defavorizate (din Reşiţa – n.r.), aflate în evidenţele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Ca urmare a atenţionării venite din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, în data de 11 decembrie 2013, DSVSA Caraş-Severin a efectuat analize specifice la stocul din produsul «miere de albine polifloră» (250 de grame/cutie/beneficiar), care urma a fi distribuită în cadrul «Programului European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate 2013» (PEAD 2013). S-a constatat că aceasta nu corespunde anumitor valori şi, în scop preventiv, a fost dispusă, în data de 19 decembrie 2013, măsura reţinerii oficiale a unei cantităţi de 625 de kilograme de miere, până la finalizarea anchetei. Potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, mierea, care a fost deja distribuită (1.332 de kg), nu prezintă niciun fel de risc pentru sănătatea beneficiarilor”.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu