Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sportiva Anna Diana Colonescu a fost foarte aproape de o medalie naţională.La Călimăneşti-Căciulata s-au încheiat, recent, finalele Campionatului Naţional de şah pentru copii şi juniori între 8 şi 20 de ani, întreceri în care au fost angrenaţi şi patru componenţi ai CS Muncitorul Reşiţa. Este vorba despre Andru Mihai Buga, David Datcu Goiceanu, Daniel Cristian Pădurean şi Anna Diana Colonescu. O competiţie deosebită pentru toţi cei patru elevi ai antrenorului Valeriu Grozav, care au avut evoluţii peste aşteptări de bune, în opinia celui care se ocupă de pregătirea lor.

S-a detaşat Anna Diana Colonescu, situată, în final, pe locul şase, cu 5,5 puncte, din 9 posibile, care a luptat, până în ultima rundă pentru podiumul naţional, al categoriei 12 ani (cu 36 de jucătoare), ratându-l datorită lipsei experienţei. Apoi, Andru Mihai Buga, a ocupat locul 15, la egalitate cu locul 10, cu 5 puncte, la categoria copii 10 ani, cu 31 de concurenţi. În fine, David Datcu Goiceanu şi Cristian Daniel Pădurean s-au situat pe locurile 29, respectiv 35, din 47 de participanţi, la copii 12 ani, fiecare cu câte 4 puncte.

„Ca o concluzie, toţi sportivii şi-au depăşit condiţia, a precizat antrenorul Valeriu Grozav, maestru al sportului. Anna a început foarte bine, însă, spre final, emoţiile şi presiunea turneului şi-au spus cuvântul. Acelaşi lucru îl putem spune despre băieţi, care, deşi au fost cotaţi mult sub locurile ocupate, nu au fost ocoliţi de ghinioane, fiind… darnici cu adversarii. Oricum, a fost un turneu greu, obositor cu zile, în care au fost programate şi câte două runde. Vrem să mulţumim clubului Muncitorul Reşiţa şi firmei AquaCaraş fiindcă, alături de părinţii copiilor, au contribuit la acoperirea cheltuielilor de deplasare“.

Adaugă comentariu