Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit primarului Mihai Stepanescu, aceasta este realitatea care se prefigurează în Parcul Industrial, până la sfârşitul anului.

Cea mai recentă şedinţă ordinară a Consiliului Local Reşiţa, derulată marţi, 28 iulie, a pus din nou pe tapet problema investiţiilor în municipiu, nu doar pe Valea Ţerovei, precum şi situaţia Oraşului Sporturilor care încă nu-şi schiţează vreo siluetă în Parcul Industrial.

„Cu privire la relaţia contractuală existentă între Consiliul Municipal Reşiţa şi firma NextCity, fostă VeloCity, colegii consilieri au respins ce li s-a părut şi dânşilor, la fel ca mie, o propunere deplasată, şi anume să acceptăm plata unor studii pe care dânşii le-au făcut cu diverse firme, de altfel fiind un proces pe rol. Şi atunci am lăsat la latitudinea instanţei să decidă pentru că până acum noi am câştigat în instanţă. Am cerut un singur lucru: dacă nu pot face investiţia pentru care au fost făcute aceste demersuri şi au fost stabilite aceste relaţii între dânşii şi noi, atunci să lase pe alţii să facă acele investiţii“, a explicat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Edilul a precizat că un al treilea investitor şi-a manifestat dorinţa de a realiza o capacitate de producţie pe Valea Ţerovei, al doilea investitor fiind deja la stadiul de certificat de urbanism iar pentru primul fiind deja semnată autorizaţia de construcţie.

Mihai Stepanescu speră ca din decembrie să poată fi văzute, pe Valea Ţerovei, lucrări în fază avansată, aproape de finalizare. Şeful administrativului reşiţean vorbea despre un al treilea investitor, pe care-l consideră unul serios, care a creat deja, în ultimii doi, la Reşiţa, 550 de locuri de muncă, urmând alte 300 de posturi pentru cărăşeni care lucrează în afara judeţului. În total, 1.250, poate chiar 1.300 de locuri ar putea fi create în Parcul Industrial şi în alte locaţii din municipiu.

4 Comments

  1. Si marmota invelea ciocolata… Povesti de astea aud de zeci de ani. Singura fabrica rentabila, care merge si produce e fabrica de diplome de Universitatea Eftimie Murgu.

  2. Resiteni fugiti toti ca va paste serviciul, pana la sfarsitul anului vor fi asa multe locuri de munca ca nu veti sti pe care sa-l alegeti. In tara lui Frunzaverde imparat va curge numai lapte si miere, trebuie numai sa aveti destule oale sa depozitati 🙂

  3. si la noi a spus ca asfalteaza strada Laminoarelor si a ramas doar ACPopovici cu denivelare de 1m intre strazi ca doar ete despartita de strada e nu va mai fi in veci facuta.

  4. A început campania electorala?” Cred ca nea’ Mișu mai vrea un mandat…altfel nu ne-ar promite ca va curge lapte și miere pe Bârzava… Cam târziu , ca nici ce a promis acum 3 ani nu s-a îndeplinit…De rest abureala…

Adaugă comentariu