Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În etapa a patra din play-off-ul Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, Metalul Reșița joacă miercuri, 7 mai, de la ora 18, în deplasare la CSU Craiova.

Programul încărcat al echipelor participante în play-off continuă la patru zile cu o altă etapă, cea cu numărul patru. Pentru Metalul Reșița urmează o deplasare în Bănie, pentru confruntarea cu CSU Craiova, o pretendentă la promovarea în elita fotbalului românesc, dar care încă nu este sigură că va primi licență din partea Federației Române de Fotbal.

Fotbaliștii pregătiți de Marian Pană vin după un eșec nedorit în Valea Domanului, 0-2 cu CSM Râmnicu Vâlcea, formație care i-a egalat la puncte pe reșițeni și i-a depășit în actualul clasament din play-off.

Metalul, pornită de pe locul patru în faza play-off-ului, a ajuns acum pe locul cinci, cu 16 puncte, având o singură victorie în precedentele trei partide disputate, 1-0 în deplasare la FC Olt Slatina. În rest, au fost două eșecuri, cu același scor, 0-2, una în deplasare la ASA Târgu Mureș și alta acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea. Antrenorul Marian Pană recunoștea cu fair-play că adversara din etapa a treia a fost mult mai bună și că echipa din Vâlcea a fost mult mai bună. Dar, punctele pierdute cântăresc enorm în lupta pentru promovarea pe care mai direct, mai voalat, și-au exprimat-o și reșițenii.

„Atât cât voi sta la Reșița, voi încerca să fac echipa să joace, a spus Marian Pană. Nu se poate tot timpul, trebuie să fim realiști, să stăm cu capul sus. Mie nu mi-e absolut rușine de nimic din ceea ce am făcut la Reșița. Dacă vom bate la Craiova, vom fi cu toții fericiți, acum suntem triști. Așa e în fotbal.”

Metalul Reșița are amintiri plăcute de la precedenta deplasare la Craiova, singura de altfel în acest sezon, pentru că pe a doua nu au mai efectuat-o, întrucât cealaltă formație din Bănie, FCU, fusese exclusă din competiție. În etapa a treia a sezonului regulat, Metalul, fără antrenor pe bancă, după despărțirea de Alexandru Pelici, o învingea cu 3-1 pe CSU Craiova, echipă antrenată pe atunci de actualul tehnician al celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar.

Adaugă comentariu