Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Progresul Ezeriş – Viitorul Caransebeş 1-3 (0-0), în etapa cu numărul 22 a Ligii a IV-a, partidă întreruptă după doar 3 minute de un elicopter SMURD care a aterizat pe Stadionul Gloria, acolo unde îşi dispută Progresul Ezeriş meciurile pe teren propriu, pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă, de la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

A fost o primă repriză săracă în faze de poartă, cu câteva excepţii. În minutul 9, Mărgan, de la oaspeţi, a centrat de pe dreapta, Neagu a deviat cu capul până la Nicola, însă şutul acestuia de la 12 metri nu a avut forţă, iar Andrici a reţinut. În minutul 37 oaspeţii au mai pus în pericol poarta Ezerişului, în urma unei lovituri libere, execuţia lui Jula, de la 18 metri, fiind respinsă de Andrici, în faţă, reluarea lui Neagu, cu capul, de la 8 metri, ducându-se peste poartă. În penultimul minut al primei reprize, Megheleş a centrat de pe dreapta în faţa porţii, iar Nicola, de la 6 metri, dar din poziţie incomodă, a trimis peste transversală.

Caransebeşenii au deschis scorul la doar 8 minute de la reluare, în urma unei faze de toată frumuseţea făcută de Negoescu, care, angajat de Jula pe partea stângă, a intrat în careu, a întors trei fundaşi adverşi cu o fentă din corp, după care a şutat sec de la 8 metri, la colţul scurt, mingea, atinsă de Andrici, poposind în poarta Progresului. Gugulanii şi-au mărit avantajul după doar trei minute, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, şutul lui Neagu fiind respins de Andrici în lateral, Negoescu a recuperat şi a centrat, iar Megheleş a şutat puternic în colţul lung. Gazdele au pus în pericol poarta caransebeşeană în minutul 59, când Sîrbu a şutat puternic de pe aripa dreaptă, mingea trecând razant cu transversala porţii apărate de Birăescu. În minutul 62, Nicola, aflat pe aripa stângă, a centrat înalt, Megheleş a întors cu capul înapoi, la Neagu, şutul acestuia de la 16 metri fiind prins de Andrici. Oaspeţii puteau să-şi majoreze avantajul în minutul 67, după o fază în care Jula a recuperat o minge, i-a pasat lui Neagu, care l-a angajat perfect în adâncime pe Negoescu, iar acesta, deşi talonat de Gherghel, a şutat puternic de la 14 metri, Andrici respingând balonul cu o paradă spectaculoasă. Goal-keeper-ul Ezerişului a fost învins pentru a treia oară în minutul următor, când Nicola i-a pasat în adâncime, pe dreapta, lui Neagu, acesta a intrat în careu şi a şutat imparabil în colţul lung al porţii apărate de Andrici. În minutul 73, Dragomir a avansat spre careul advers talonat de Duman, şutul puternic al gugulanului, de la 18 metri, fiind respins cu un reflex spectaculos de Andrici. Gazdele au redus din handicap în minutul 81, atunci când Stanca a vrut să degajeze o minge din propriul careu, însă balonul l-a lovit în plex pe Pisoi şi l-a depăşit pe Birăescu, prins puţin ieşit din poartă.

Progresul Ezeriş: D. Andrici, M. Albu, C. Doană (min. 86, P. Corneanu), R. Ciurea, F. Guţu (65, Al. Leonte), M. Curcudel, H. Marişescu (58, F. Duman), Al. Urlică, A. Sîrbu, R. Gherghel, I. Simion (60, M. Pisoi); rezerve: F. Burdan, C. Şodâncă. Antrenor, Cristian Şodâncă.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, I. Mărgan (69, F. Boieriu-Ujică), C. Arnăut, R. Stanislav, N. Stanca, A. Megheleş, N. Jula (82, C. Nicoară), I. Drăgoi, Al. Nicola (69, B. Dragomir), C. Negoescu, A. Neagu; rezervă, C. Govoşdeanu. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Ştefan Diaconu, asistat la cele două linii de Roberto Svatsinka şi Ghiţă Scînteie. Observatori: Viorel Lolea şi Dan Miholcea.

Adaugă comentariu