Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarii din Caraş-Severin au înţeles că fondurile structurale sunt soluţia, aşa că au cerut multe milioane de la UE. Măsura 322 este, conform unui raport ce poartă semnătura lui Nicolae Ştefănescu, director adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi Dezvoltare Rurală şi Pescuit Caraş-Severin, foarte agreată de solicitanţii publici din judeţ.

Este vorba de interes şi de muncă, atât din partea edililor cât şi a specialiştilor OJPDRP, asta pentru că la acest capitol Caraş-Severinul ocupă locul trei la nivel naţional, cu un număr de 17 finanţări în ultima sesiune de depuneri proiecte, fapt ce se concretizează în total cu depunerea a 87 de cereri, care a dus în total la selectarea a 29 de comune cărăşene, 12 în prima etapă şi ulterior 17.

Valoarea totală este de 84.369.087 de euro, epuizându-se totodată şi fondurile pe această măsură. „Stadiul acestor proiecte urmează cursul procedural, totuşi cu greutate, din cauza contestaţiilor survenite şi a respectării termenelor de aplicare procedurală“, se mai arată în raportarea OJPDRP Caraş-Severin.

Cele 17 finanţări în ultima sesiune sunt: Vermeş şi Turnu Ruieni cu câte două proiecte, Pojejena, Doclin, Şopotul Nou, Iablaniţa, Eftimie Murgu, Sacu, Bolvaşniţa, Cornereva, Slatina Timiş, Cornea, Armeniş, C-tin Daicoviciu şi Luncaviţa.

Anca Preda

Adaugă comentariu