Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai mulți procurori și polițiști DIICOT au descins în această dimineață la Caransebeș, la sediul cabinetului avocatului Teodor Lucian Cristian.

Percheziţiile au avut loc și la domiciliul acestuia. Potrivit unor surse judiciare, aceştia au căutat dovezi cu privire la posibile acte de înșelăciune și de fals în înscrisuri oficiale comise de avocat. Teodor Lucian Cristian este suspectat că își însușea taxa de timbru, deși aceasta nu era necesară în procesele aflate pe rol, sumele intrate în buzunarele avocatului prin această manevră fiind de ordinul sutelor de mii de lei.

Mai mult, atunci când clienții acestuia solicitau chitanța doveditoare a plății către Trezorerie sau către Direcția Locală a Finanțelor Publice, avocatul ar fi falsificat acest document, prezentându-l ca fiind unul real. Pe de altă parte, și Primăria Caransebeş a sesizat, încă de anul trecut, Poliţia Municipiului în legătură cu posibilele diferenţe de sume înregistrate între copiile din evidenţa Compartimentului Taxe şi Impozite şi originalele depuse în instanţele de judecată de către avocatul Teodor Cristian Lucian.

În urma perchezițiilor de miercuri, procurorii și polițiștii au ridicat pentru verificare mai mulți saci cu documente dar și materiale pe suport informatic de la sediul cabinetului de avocatură, însă nu au luat, pentru moment, nicio măsură preventivă împotriva avocatului. Teodor Lucian Cristian este considerat unul dintre cei mai înstăriți avocați din Caransebeș, cu imobile deținute în Timișoara, Caransebeș sau Poiana Mărului, mașini de teren, limuzine sau ATV-uri.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu