Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prima şedinţă de consiliu local de anul acesta le-a dat reşiţenilor posibilitatea de a-şi spune păsurile direct celor pe care i-au votat, fiind abordate subiecte dintre cele mai variate, pornind de la parcări, până la antenele GSM de pe blocurile din zona centrală.

Vasile Gaşpar, un reşiţean din Lunca Bârzavei, s-a adresat municipalităţii sesizând faptul că „reprezentanţii Brantner vor să închidă casieria de pe Aleea Tineretului. Noi în Govândari suntem cei mai mulţi locatari, vin şi eu cu o propunere, să se ia în considerare şi cerinţele noastre ale locatarilor. Orarul lor este de la 8.00 la 18.00 şi trebuie să venim aici, în Centru. De ce să nu rămână casieria de pe Tineretului, pentru că acolo suntem cele mai multe asociaţii?“

La întrebarea pusă de reşiţean a răspuns un reprezentant al societăţii, prezent în sală: „Este o hotărâre pe care am luat-o pe o perioadă scurtă pentru că am avut probleme cu paza. Am avut aceste probleme pentru că ne trebuie oameni care să asigure paza transporturilor de la casierie până la sediu sau bancă. Momentan funcţionează de la 15.00 la 17.00 şi se mai fac încasări, dar până la primăvară. Oricum, avem agenţi comerciali care trec pe la fiecare asociaţie în parte. Am fost sancţionaţi. Deşi avem mijloace de supraveghere, ne-au cerut pază. Numai nouă ne-au cerut, deşi mai sunt şi alte societăţi acolo, inclusiv AquaCaraşul“, a mai spus reprezentantul Brantner, care a afirmat că în ultima vreme le-au fost furate, în repetate rânduri, camerele de luat vederi montate la casierie.

De la primărie aflăm însă că situaţia este puţin diferită. „În urma unor măsuri de reorganizare efectuate de societatea Brantner Servicii Ecologice SA, urma să fie restrânsă activitatea la punctul de lucru de pe Aleea Tineretului nr. 1. Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a dispus societăţii în discuţie, în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, să găsească o modalitate de a nu reduce activitatea la casieria de colectare a dărilor la serviciul de salubritate menajeră de pe Tineretului“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. În urma discuţiilor, reprezentanţii societăţii au găsit posibilitatea de a nu restrânge activitatea la casieria de pe Tineretului.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu