Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Marius Cocioran a participat recent la un concurs în Olanda, la Tillburg, unde a reușit să se claseze la final pe locul al treilea.

Concursul din Tillburg, Olanda, s-a desfășurat în cadrul unui complex sportiv, traseul de 50 de kilometri fiind unul folosit în mod normal de cicliști. Sportivul reșițean vrea să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Dacă se va întâmpla acest lucru, mărșăluitorul antrenat de Octavian Măzăran ar fi la a treia participare la cea mai importantă competiție. Cel mai bun timp al său pe 50 de kilometri este 3 ore, 55 de minute și 59 de secunde.

„A plouat toată cursa și a bătut vântul destul de tare. Plus că a fost și rece. Voiam să obțin un timp mai bun, dar este ok. Cred că la anul o să reușesc să obțin calificarea. Baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 este însa unul „ucigător”. Sunt 60 de locuri disponibile. Baremul nu il vor îndeplini mai mult de 30 de sportivi. Celelalte locuri vor fi ocupate de următorii ca și rezultat. Dar se iau două curse în considerare. Este un clasament mondial și acolo urmărim ce se întâmplă. Din calculele mele, probabil avem nevoie de două curse sub patru ore. Sau rezultatul pe care l-am obținut acum și mai o cursă mai tare”, a declarat Marius Cocioran.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu