Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Competiţia este inclusă în calendarul West Bike Tour 2014 şi reuneşte amatorii de MTB din toată zona.

Pe noile trasee alese cu grijă în Munţii Ţarcu de către cicloturişti, provocarea se va ridica la înălţimea aşteptărilor. Maratonul s-a mutat la Armeniş cu ocazia reintroducerii zimbrilor în aria protejată din Munţii Ţarcu în cadrul Rezervaţiei Măgura Zimbrilor (pe care bicicliştii o vor înconjura).

„Ne-am mutat la Armeniş şi pentru că primim sprijinul autorităţilor locale şi al oamenilor locului, interesaţi la rândul lor de o dezvoltare durabilă (iar acest lucru face uneori diferenţa între un eveniment reuşit şi unul mai modest)“, se arată pe site-ul ce promovează evenimentul.

Cu două variante de trasee în circuit Race (35 km/1.000m+) şi Maraton (75 km/2.400m+), concursul poartă pasionaţii pe drumuri pastorale, printre sălaşe, pajişti şi păduri din zona Armeniş, Plopu, Rusca, Domaşnea, Teregova şi Cornereva, un adevarat paradis pentru cicloturişti.

Copiii între 9 şi 14 ani vor putea să se întreacă pe un traseu special pentru vârsta lor. Cronometrarea cu cip este asigurată de Racing Bike Pro, iar evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Armeniş, a rangerilor şi Asociaţiei Măgura Zimbrilor Armeniş şi a voluntarilor din WWF România, Rewilding Europe, Concordia Lugoj, Bike Attack Reşiţa, Salvamont Caraş-Severin şi a altor voluntari.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. Tocmai s-a încheiat un concurs de MTB la noi în județ, despre care caras online habar nu a avut. Si încă unul foarte reușit, foarte bine organizat într-o zona superba la Sasca Romana

Adaugă comentariu