Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cazurile de pediculoză au crescut în unităţile de învăţământ cărăşene, potrivit controalelor DSP.

Direcția de Sănătate Publică judeţeană a finalizat triajul epidemiologic efectuat la reluarea cursurilor după vacanța de vară, pentru anul școlar 2014 – 2015. Controlul inspectorilor de sănătate publică a fost desfășurat la nivelul unităților școlare – creșe, grădinițe, centre de plasament, școli gimnaziale și primare, licee, școli profesionale și de ucenici, școli de arte și meserii, precum și școli speciale, atât în mediul urban cât și în cel rural.

Reprezentanții DSP au examinat 39.737 de copii, din 43.494 înscriși. În acest context au fost depistate 400 de cazuri de afecțiuni cu caracter epidemiologic. Din acestea, au fost identificate 24 de cazuri de BDA (Boală Diareică Acută), 82 de angine, 63 de boli infecțioase din diverse categorii, cinci cazuri de scabie (râie – n.r.), 137 de pediculoză (păduchi – n.r.), 82 de micoze, șapte cazuri de boli parazitare.

În urma recontrolului, nu a mai fost identificat niciun caz de scabie iar în ce privește pediculoza, inspectorii de sănătate publică au mai identificat nouă cazuri.