Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru a contracara creşterea aşa-ziselor „furturi de subzistenţă“, Poliţia a demarat o campanie.

Potrivit datelor statistice ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, în primele patru luni ale acestui an au fost sesizate 198 de infracţiuni, fiind cercetate 79 de persoane în dosare cu urmărirea penală începută pentru săvârşirea de furturi din locuinţe.

„Majoritatea (71) sunt bărbaţi, 19 sunt minori, 31 au vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, 52 au domiciliul în mediul urban, 63 sunt fără ocupaţie, majoritatea (52) au cel mult opt clase şi 62 sunt cunoscuţi cu condamnări. Cam acesta este profilul celui care săvârşeşte faptele amintite. Declanşăm o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe. Este una la nivel naţional, dar chiar dacă nu ar fi fost aşa, potrivit situaţiei operative din Caraş-Severin, am fi demarat-o aici. Sunt creşteri de aproximativ zece procente pe segmentul amintit – furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, de mici valori, «de subzistenţă» – în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa şi Oţelu Roşu, faţă de perioada similară a anului trecut şi accentul va fi pus în campanie în respectivele localităţi“, a precizat comisarul şef Grigore Stolojescu, şeful IPJ Caraş-Severin.

În cadrul campaniei cu titlul „Nu-ţi scăpa casa din ochi!“, derulat în parteneriat cu o societate de asigurări, câteva mii de scrisori cu sfaturi preventive vor fi distribuite cetăţenilor, atât în cutiile poştale, cât şi în zonele aglomerate din localităţile-ţintă. De asemenea, vor fi organizate mese rotunde şi întâlniri între poliţiştii de proximitate cu preşedinţii sau administratorii asociaţiilor de proprietari şi locatari. Campania se va derula până în data de 31 iulie a.c.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Sa mearga Conducerea Politiei CS in cel mai apropiat Casino. Sa vada cu ochii lor daca furturile sunt de subzistenta sau pentru ca „psica doarme pe masa”. Indivizii care joaca la aparate sunt „soarecii”.

Adaugă comentariu