Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Prima tranșă din vaccinurile solicitate de către Direcția de Sănătate Publică a ajuns sau urmează să ajungă în județ.

La finalul anului trecut, pentru calendarul de vaccinare obligatorie din 2017, a fost trimis necesarul Ministerului Sănătății. Vaccinul BCG (prevenirea îmbolnăvirii nou născuților de tuberculoză, în special a formelor grave de meningită și encefalită) are un necesar de 6.000 de doze, vaccinul hepatitic B pediatric (prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B) 2.200, vaccinul HEXAVALENT (prevenirea îmbolnăvirii prin difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită de tip B și infecția cu Haemophilus B) solicitare de 6.400 de doze pentru județ, vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion (prevenirea îmbolnăvirii cu rujeolă, oreion și rubeolă) 3.100 pentru anul 2017, vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular, poliomielitic inactivat (prevenirea îmbolnăvirii prin difterie, tetanos, tuse convulsivă și poliomielita pentru copiii cu vârsta de 6 ani) – solicitare pentru 3.100 de doze.

Am primit inițial 443 de doze de vaccin hexavalent și, până la finalul acestei săptămâni mai trebuie să ajungă 790 de doze. Totalul solicitat, pentru primul trimestru al anului, a fost de 1.600. Vaccinurile ajung la noi, la DSP, după care sunt repartizate medicilor de familie. Au mai venit 54 de doze de vaccin antihepatitic și câteva doze de vaccin tetravalent 300 la număr“, ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. 

Adaugă comentariu