Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luptătorii din municipiul de pe Bârzava au început în forţă noul sezon competiţional.

Programat mult mai devreme faţă de anii anteriori, Campionatul Naţional de lupte pentru seniori, desfăşurat la Cluj-Napoca, a adus nu mai puţin de cinci medalii pentru reprezentanţii secţiei de specialitate a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Participarea la competiţia naţională a îmbogăţit palmaresul clubului cu două medalii de aur, una de argint şi două de bronz. CSM Reşiţa a primit şi trofeul pentru locul al treilea în clasamentul pe cluburi. „Este cel mai bun început de an de la înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, spune directorul general Rusalin Fâc. Este o onoare pentru noi să-i avem sportivi la CSM Reşiţa, deja sunt curtaţi de alte cluburi din ţară şi sperăm cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene să-i ţinem la Reşiţa.“ Sunt speranţe ca finanţarea în cazul luptelor să fie una substanţială din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. După cum susţine Rusalin Fâc, MTS va aloca bani direct secţiilor din cluburile departamentale, în funcţie de performanţele acestora.

La întrecerea de la Cluj-Napoca, surpriza s-a numit Diana Mudrag, care a revenit cu succes după trei ani de pauză şi, mai mult decât atât, a atras din nou atenţia antrenorilor de la lotul naţional. Diana Mudrag s-a dovedit a fi cea mai bună sportivă a categoriei 75 kg, arătând aceeaşi formă care a consacrat-o şi i-a adus anii trecuţi prezenţe pe podium şi titlul de cea mai bună sportivă a judeţului Caraş-Severin. Vlad Caraş, un nume cu care ne-am obişnuit deja, cel mai bun sportiv al judeţului Caraş-Severin din ultimii doi ani, a devenit campion naţional la categoria 97 kg, o performanţă remarcabilă pentru luptătorul de la CSM Reşiţa aflat în primul an de seniorat. Soţul Dianei Mudrag, Andrei Franţ, a intrat în posesia medaliei de argint la categoria 86 kg, fiind învins în finală de Gheorghiţă Ştefan, de la Rapid Bucureşti. La aceeaşi categorie, Ciprian Chiru a intrat în posesia medaliei de bronz, la fel ca Valentin Popescu (la categoria 61 kg). Acesta a fost dezavantajat de arbitri dar nu se lamentează, spunând că „viaţa merge înainte şi sper să fie bine în continuare“.

Rezultatele de la Naţionalele de seniori vin să reconfirme valoarea luptătorilor reşiţeni, care au avut rezultate bune şi în 2014: Campionatul Mondial de Juniori (Zagreb, Croaţia) – Vlad Caraş, locul 3 la 96 kg; Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă (Grecia) – Vlad Caraş, locul 1 la juniori şi seniori; Campionatul Naţional de seniori (Tg. Mureş) – Valentin Popescu, locul 2; Vlad Caraş, locul 2; Alfred Loba, locul 3; Adam Babaioana, locul 3; Campionatul Naţional U23 (Odorhei) – Constantin Dănilă, locul 1 la 125 kg; Alfred Loba, locul 2 la 97 kg; CSM Reşiţa, locul 1 în clasamentul pe cluburi; CN Juniori I (Tulcea) – Vlad Caraş, locul 1; Constantin Dănilă, locul 2; CN copii III (Mangalia) – Alexandru Constantin, locul 2; CN copii II (Târgovişte) – Mario Lătăianu, locul 2 la 38 kg; Florin Gafton, locul 2 la 59 kg; Erich Loidl, locul 3 la 53 kg. Luptele reşiţene dau şi sportivi la loturile naţionale, cum sunt Vlad Caraş, Andrei Franţ şi Valentin Popescu la seniori; Alfred Loba şi Constantin Dănilă la juniori. De pregătirea luptătorilor de la CSM şi CSS Reşiţa se ocupă antrenorii Adrian Dacica, Ilie Ene şi Nicolae Constantin.

Adaugă comentariu