Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În Caraş-Severin există la ora actuală foarte multe dispute teritoriale între localităţile din judeţ. Acestea sunt cauzate mai ales de modificările abuzive ale limitelor oraşelor şi comunelor în timpul regimului comunist.

Prefectura a mediat aceste litigii legate de graniţele administrativ-teritoriale în încercarea de a pune de acord localităţile, însă fără succes, în mai toate cazurile autorităţile locale neajungând la vreo înţelegere.

Chiar zilele trecute, la sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Caraş-Severin, s-a derulat o ultimă etapă de conciliere, fără a se ajunge la vreun consens, astfel că Prefectura s-a văzut nevoită să promoveze acţiuni în instanţa de contencios administrativ, aceasta urmând să stabilească hotarele localităţilor.

De altfel, mai mulţi edili ne-au declarat în urmă cu ceva timp că instanţa va fi cea care va decide în privinţa acestor litigii, unul dintre aceştia, primarul Caransebeşului, Marcel Vela, susţinând încă de-atunci că este cazul ca problemele să fie clarificate de judecători, referindu-se la disputa cu Buchinul.

„Avem adevărul istoric de partea noastră, avem extrase de carte funciară care dovedesc că municipiul este proprietarul terenurilor din zona Balta Sărată, unde activează acum mai mulţi agenţi economici importanţi. Este momentul să clarificăm acest litigiu în instanţă şi să recuperăm teritoriile care sunt ale Caransebeşului“, explica primarul Marcel Vela la începutul lunii trecute. Municipalitatea de pe Timiş şi Sebeş mai are de clarificat limitele administrativ-teritoriale şi cu localităţile Turnu Ruieni, Obreja, Constantin Daicoviciu şi Păltiniş, în această situaţie regăsindu-se zeci de primării din judeţ.

Lidia Almăjanu

1 Comment

  1.  Acum cand cei din comune au avut grija sa aduca investitori, primarului din Caransebes ii convine sa culeaga roadele, bani din impozite.
    Daca era un primar bun se putea lauda si el ca cei de la sat.
    Cati investitori a atras la Caransebes?
    administrativ treritoriile au fost schmbate legal conform legii.

Adaugă comentariu