Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Voinţa Lupac – Viitorul Caransebeş 2-0 (0-0), în etapa a XIX-a a Ligii a IV-a.

În minutul 4, Văcărescu a avut prima ocazie a meciului, când a pătrunzâns pe partea stângă şi a întors la Bona, şutul acestuia, de la 25 de metri, cu efect, ducându-se puţin peste poarta celor de la Lupac. În minutul 12, gazdele au ratat şi ele o ocazie, la faza în care Oncică s-a descurcat bine la 18 metri, a avansat, însă a şutat slab din careu, iar Birăescu a prins fără probleme. Peste alte 5 minute, Ciucur a pătruns pe partea dreaptă, a intrat în careu şi a şutat violent de la 14 metri, însă mingea s-a dus mult peste transversala porţii caransebeşene. Gugulanii au avut şi ei o ocazie de a deschide scorul în minutul 19, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, din poziţie laterală, şutul lui Suru direct pe poartă fiind respins de Toader. În minutul 28, Ciucur, aflat pe aripa dreaptă, a centrat în careul caransebeşean, unde Oncică a pus latul la 10 metri, însă nu a nimerit ţinta. În minutul 41, acelaşi Ciucur a pătruns în careu, l-a depăşit pe Birăescu, a centrat din unghi, însă Dovlete a reuşit să respingă de la colţul scurt, în corner. O fază identică s-a petrecut în minutul 43, de această dată pe partea stângă şi în prim-plan cu Oncică şi cu Suru.

Partea a doua a început cu o ocazie a caransebeşenilor, în minutul 53 Neagu făcându-şi o minge la 20 de metri şi şutând puternic, însă balonul s-a dus puţin peste poarta lui Toader. Scorul a fost deschis în minutul 57, atunci când mingea a ajuns pe dreapta, la Iancu, acesta a centrat în careul gugulan, iar Străin, de la 6 metri, a trimis cu capul balonul în plasă, în stânga lui Birăescu. Caransebeşenii au replicat în minutul 59, atunci când au beneficiat de o lovitură liberă, însă şutul excelent al lui Bona, de la 27 de metri, a fost scos de sub bară de Toader. Oncică a mai ratat o ocazie de a-şi trece numele pe lista marcatorilor în minutul 61, când, primind mingea pe partea stângă, a pătruns în careu şi a şutat din unghi, din cădere, balonul nimerind stâlpul drept al porţii lui Birăescu. După doar 5 minute, acelaşi Oncică a recuperat o minge la 35 de metri, a avansat şi a şutat violent din marginea careului, însă pe direcţia lui Birăescu, care a reuşit să pareze. Scorul final a fost stabilit în minutul 80, în urma unui corner de pe dreapta, atunci când mingea centrată de Oncică la colţul lung a fost întoarsă cu capul de Tîrbăţ în centrul careului caransebeşean, de unde Avramovici a reluat-o, tot cu capul, în plasa porţii gugulane, făcând inutilă intervenţia lui Birăescu.

La final, jucătorii gazdelor au încins o horă a bucuriei la mijlocul terenului, în aplauzele celor câteva sute de spectatori.  „Un meci cu încărcătură maximă, între cele mai bune echipe ale campionatului Ligii a IV-a. Se pare că, până la urmă, jocul prestat de băieţii mei a fost superior, după 90 de minute noi ieşind victorioşi din această înfruntare”, a spus după partidă antrenorul gazdelor, Boşco Vişatovici.

„A fost un meci frumos, încheiat cu o victorie, spun eu, meritată, a echipei gazdă, care azi şi-a dorit mai mult ca niciodată victoria. Şi-au luat o revanşă frumoasă după ce, în tur, i-am învins la Caransebeş cu 1-0. Totuşi, mă surprind accidentările din tabăra noastră, Vătafu a avut probleme la încălzire şi nu a putut să mai intre în teren, pe parcursul primei reprize a trebuit să-l schimb pe Ov. Bălan, accidentat, am mai făcut câteva schimbări din acelaşi motiv… Una peste alta, nu acestea sunt, totuşi, motivele înfrângerii noastre de azi, ci aş spune că este vorba despre victoria meritată a gazdelor. Felicit echipa din Lupac şi îi urez mult succes în câştigarea campionatului şi în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dar îi asigur pe adversarii noştri de azi că nu le va fi uşor deloc, noi vom continua lupta pentru a ne atinge obiectivul – un loc cât mai sus în clasament, şi, cu toate că sunt puţin supărat de rezultat, ţin să urez atât jucătorilor care s-au confruntat azi pe teren, cât şi tuturor celor care au fost la meci, Paşte Fericit!”, a spus Dan Doran, tehnicianul Viitorului Caransebeş.

Voinţa Lupac: F. Toader, I. Tîrbăţ, R. Mezin, L. Străin (min. 90, D. Gliguţă), A. Oncică, N. Ţundrea (85, B. Vişatovici), D. Ţoţu, Al. Avramovici (90+2, S. Ţicău), V. Marcu, Al. Ciucur, B. Iancu (88, D. Mihulţescu); rezerve: D. Popescu, M. Cheda. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, D. Bona, Cr. Suru, I. Văcărescu, C. Arnăut, Al. Dumitru, Ov. Bălan (34, M. Dragomir), Gh. Văluşescu (68, N. Imbre), D. Şandru, Fl. Dovlete, A. Neagu; rezerve: D. Socaci, M. Gheorghescu, L. Vătafu, P. Birăescu, I. Toboşeru. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă) şi Silviu Haramuz (Reşiţa). Observator, Petru Herghelegiu (Bocşa).

Adaugă comentariu