Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Sâmbătă seara, Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş, împreună cu doi consilieri eparhiali ai Episcopiei Caransebeşului, preoţii Marius Alba şi Constantin Ianchis, s-au deplasat la Aeroportul Internaţional din Timişoara.

Aici, o aeronavă închiriată de Patriarhia Română, a adus pentru credincioşii din Mitropolia Banatului Lumina Sfântă de la Mormântul lui Iisus Hristos din Ierusalim.

Datorită condiţiilor meteo nefavorabile din seara de Înviere, cursa charter a aterizat la Bucureşti cu o întârziere foarte mare, astfel încât la Timişoara Lumina a sosit aproape de ora 23. Cu ajutorul celor două autovehicule ale Poliţiei Locale din Caransebeş, care au însoţit la întoarcere delegaţiile oficiale de preoţi şi mireni din Caransebeş şi Reşiţa, Lumina a ajuns la miezul nopţii în cele doua municipii ale judeţului Caraş-Severin.

Este pentru prima dată în istoria Banatului de Munte când credincioşii ortodocşi primesc Lumina direct de la Sfantul Mormânt, în aceiaşi zi în care aceasta s-a aprins în mod miraculos doar la câteva minute după ora 14.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu