Caraş-Severin, Romania

CĂRBUNARI – ….cu sprijinul primit de la Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii.

„Mai avem un mic pas şi finalizăm proiectul de 3.000.000 de lei pe care l-am demarat anul trecut“, ne spune primarul comunei Cărbunari, Gheorghe Prăsnescu. Edilul face referire la uliţele modernizate şi asfaltate din satele Cărbunari şi Ştinăpari, investiţie realizată în proporţie de 99%, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Din bugetul aceluiaşi minister s-au efectuat, din 2017 şi până în prezent, lucrări şi la şcoala gimnazială din Cărbunari. Şi în acest caz, vorbim tot despre o investiţie ajunsă la final, care mai trebuie doar recepţionată.

„Şcoala este funcţională, constructorul mai are puţin pe la şarpantă de lucrat, în rest este totul făcut. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să facem şi recepţia. Totul este nou, iar şcoala arată foarte bine. Mobilierul a fost schimbat şi el, la fel şi grupurile sanitare. Condiţiile sunt excelente acum. Unitatea de învăţământ a fost izolată, şi fundaţia a fost placată cu piatră. Investiţia se ridică la 600.000 de lei, iar sumele alocate vin de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală I. De precizat că mai avem o lucrare finalizată. Este tot legată de drumuri: 2,4 km asfaltaţi şi modernizaţi cu sprijinul financiar al Companiei Naţionale de Investiţii. În acest caz, constructorul mai trebuie doar să traseze drumul“, a mai precizat Gheorghe Prăsnescu.

Edilul ne-a mai povestit că, luna aceasta, pe 22, va avea loc licitaţia pentru atribuirea lucrării ce are în vedere asfaltarea altor străzi din comună, cele mai multe dintre ele fiind în satul Cărbunari. „Odată finalizată şi această lucrare, putem spune că infrastructura rutieră în intravilanul comunei este rezolvată. Ne vor mai rămâne doar nişte capeţi spre un judeţean, care nu au fost o prioritate pentru noi, căci zona nu este prea locuită. Valoarea proiectului este de 1.300.000 de lei“, a concluzionat primarul.